Start în Campionatul Național de hochei pe gheață 2016-2017 !

0
3512

Sport Club Miercurea Ciuc  și CSA Steaua Bucureşti  pe 14 și 15 septembrie 2016, la Miercurea Ciuc primele meciuri din cadrul CN de Seniori ediția 2016-2017

Sezonul 2016 – 2017 reunește la start cele 6 echipe de seniori înscrise în Campionatul Național: CSM Dunărea Galaţi, CSA Steaua Bucureşti, CS Progym Gheorgheni, ASC Corona Braşov, Sport Club Miercurea Ciuc și Sportul Studenţesc Bucureşti.

Cele 6 echipe înscrise vor juca Sezonului regulat în sistem divizie fiecare cu fiecare,  conform calendarului competițional postat pe site-ul FRHG, http://www.rohockey.ro/RO/CampSen1617.aspx

După disputarea meciurilor din cadrul Sezonului regulat, conform clasamentului se vor califica în semifinale primele patru echipe. Echipele clasate pe locurile cinci și șase vor juca, pentru stabilirea clasamentului final.

Echipele calificate în semifinale vor juca în sistem play-off „cel mai bun din cinci meciuri” după formula Semifinala 1 (1 cu 4) Semifinala 2 (2 cu 3). Echipele calificate în Finala mare joacă în sistem play-off „cel mai bun din şapte meciuri”, iar echipele învinse în Finala mică în sistem play-off „cel mai bun din cinci meciuri”. Echipele clasate pe locurile cinci și șase, vor juca în sistem play-off „cel mai bun din cinci meciuri”.

Info modificări regulament

Modificări de regulament privind repriza suplimentară si numărul de sportivi/jucători straini.

2. Modul operaţional al reprizei suplimentare

Art.5.2.1. Procedura reprizei suplimentare folosită în Campionatul Naţional. Dacă în Campionatul Naţional de Seniori din sezonul regulat, jocul este egal la sfârşitul timpului regulamentar de joc, o repriză suplimentară de 5 (cinci) de minute va trebui să se joace imediat după o pauză de 3 (trei) minute. Echipele vor apăra aceleaşi porţi ca şi în repriza a treia și vor juca 3 contra 3. Meciul se va termina după expirarea celor 5 (cinci) minute sau atunci când un gol este înscris, iar echipa care a înscris va fi declarată învingătoare, regula “golului de aur”. Dacă nu se înscrie niciun gol în repriza suplimentară, atunci va fi aplicată procedura de executare a şuturilor de penalitate pentru departajare”pentru desemnarea învingătorului meciului, se vor executa câte 3 șuturi de penalitate.

Art.5.2.2. Dacă într-un meci din semifinale play off jocul este egal la sfârşitul timpului regulamentar de joc, atunci o repriză suplimentară de 10 (zece) minute va trebui să se joace imediat după o pauză de 3 (trei) minute. Echipele vor apăra aceleaşi porţi ca şi în repriza a treia și vor juca 4 contra 4. Meciul se va termina după expirarea celor 10 (zece) de minute sau atunci când un gol este înscris, echipa care a înscris va fi declarată învingătoare, regula “golului de aur”. Dacă nu se înscrie niciun gol în repriza suplimentară atunci va fi aplicată procedura de executare a şuturilor de penalitate pentru departajare” pentru desemnarea învingătorului meciului, se vor executa câte 5 șuturi de penalitate.

Art.5.2.3. Dacă într-un meci din finala play off jocul este egal la sfârşitul timpului regulamentar de joc, atunci o repriză suplimentară de 20 (douăzeci) de minute va trebui să se joace imediat după o pauză de 15 (cinsprezece) minute. Astfel, dacă, ca urmare a completării meciului printr-o repriză suplimentară de 20 (douăzeci) de minute în oricare meci din Campionatul Naţional, scorul acelui meci este egal, în repriza suplimentară echipele vor juca 5 contra 5, iar echipa care va înscrie prima va fi declarată învingătoare, regula “golului de aur”. Pedepsele dictate în timpul ultimelor 2 minute de joc (timp regulamentar de joc 60 minute) se execută/curge în continuare în repriza suplimentară.

Dacă nu se înscrie niciun gol în repriza suplimentară atunci va fi aplicată procedura de executare a şuturilor de penalitate pentru departajare” pentru desemnarea învingătorului meciului, se vor executa câte 5 șuturi de penalitate.

Notă: Modificările privind repriza suplimentara se vor face la toate nivelele, Seniori, Senioare, Tineret U20, Juniori I U18, Juniori II U16 și Cupa României.

Art.5.3.3. În Raportul Oficial al Meciului pot fi trecuţi maxim 6 (șase) sportivi/jucători străini[1].

 


[1] termenul de ‘jucător străin’ se referă la un jucător care este membru/aparţine unei alte federaţii naţionale afiliată la IIHF