Ştiri
Comunicat FRHG
Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Mihai Covaliu, a participat marţi, 30 iunie, la Budapesta, la şedinţa Ligii MOL, organizată la sediul Federaţiei Maghiare de Hochei pe Gheaţă, cu această ocazie fiind stabilit un prim contact cu noul preşedinte al Ligii MOL, Szoke Almos.

Preşedintele FRHG a cerut respectarea acordului iniţial al Ligii MOL încheiat între cele două federaţii şi recunoaşterea ca parteneri cu drepturi egale în cadrul Ligii MOL a celor două federaţii naţionale.

Astfel, a fost solicitată prelungirea cu două săptămâni a termenului de inscriere în Liga MOL, ediţia 2015 – 2016, pentru a da posibilitatea tuturor echipelor româneşti doritoare şi care indeplinesc condiţiile de eligibilitate să participe la această competiţie. În acest sens, s-a subliniat faptul că Federaţia Maghiară de Hochei pe Gheaţă a aprobat înscrierea în acest sezon al Ligii MOL a două echipe maghiare de tineret, fără acordul Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, partenere.

 
Luna iulie este una plină pentru hocheiul juvenil românesc. Un grup de sportivi, sub comanda antrenorului Yevgheni Pisarenko, va face deplasarea la Vierumaki, în Finlanda. Andrei Filip și Vlad Crețu, ambii din București, vor participa la o tabără de dezvoltare organizată de către IIHF, în colaborare cu forul finlandez.

România va avea în localitatea finlandeză menționată anterior, doi concurenți la proba de abilități. Eduard Cășuneanu și Diana Alexandra Iuga, ambii din Miercurea Ciuc, au fost desemnați în urma selecțiilor naționale, de către Federația Română de Hochei pe Gheață, să participe la calificările pentru Jocurile Olimpice de Tineret, care vor avea loc anul viitor, la Lillehammer, în Norvegia.
 
În perioada 1-5 iulie 2015, la Frankfurt, în Germania, va avea loc un seminar organizat de IIHF, destinat dezvoltării capacităților de management al oficialilor, în cadrul asociațiilor naționale afiliate.

Seminarul are drept obiectiv pe termen lung, patru ani, să formeze și să dezvolte oficiali capabili să se implice în acțiunile la nivel intern, legate de arbitraj și organizarea competițiilor.
 
Astăzi, la Sala ”Gheorghe Hagi” din incinta Ministerului Tineretului și Sportului, a avut loc Adunarea Generală a Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG).

Poate cel mai așteptat moment al acestei acțiuni a fost punctul de pe ordinea de zi în care s-a ales, prin vot secret, noul președinte al FRHG. Un singur candidat, Mihai Covaliu, și-a depus dosarul, iar acesta a fost validat prin scrutin de reprezentanții structurilor afiliate, care au drept de vot. Scorul electoral înregistrat de Mihai Covaliu a fost de 11 voturi pentru, 0 voturi împotrivă și o abținere.

În discursul său, Mihai Covaliu (foto), a precizat următoarele: ”Am făcut parte din echipa lui Florian Gheorghe, când acesta a preluat mandatul precedent. Din păcate, după cum știm cu toții, președinția lui Florian Gheorghe s-a încheiat dramatic. Poate și din acest motiv am decis să candidez și să ajut hocheiul pe gheață. Mi-aș dori ca în timpul mandatului meu să ajungem la un bilanț contabil echilibrat, să acoperim datoriile FRHG, iar echipele noastre naționale, indiferent de vârstă, să își consolideze poziția în Divizia I a Campionatului Mondial. Cât eu voi conduce FRHG, funcția de președinte al instituției nu va fi salarizată”, a mai precizat Mihai Covaliu.
 
Organizează curs de arbitri hochei pe gheaţă

Eşti pasionat de jocul de hochei pe gheaţă ?

 

FRHG, prin Colegiul Central de Arbitri îţi oferă oportunitate interesantă de a deveni arbitru de hochei pe gheaţă, organizând un curs de arbitrii de hochei.

 

Candidaţii pentru înscrierea la cursul de arbitri de hochei pe gheaţă trebuie să aibă vârsta de 16 ani împlinită. 

 


Cerinţe care trebuie îndeplinite de cursanţi:

1) Experienţă anterioară ca jucător de hochei pe gheaţă minim 5 ani;

2) Abilităţi de patinaj;


30 aprilie 2015
Deoarece în ultima vreme este tot mai des întâlnită confuzia cu privire la pagina oficială de Facebook a Federației Române de Hochei pe Gheață, vă informăm că FRHG este singura instituție abilitată, prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, să folosească imaginea instituției sau denumirea oficială a acesteia.

Prin urmare, vă aducem la cunoștință, pe această cale, că singura pagină oficială de Facebook a Federației Române de Hochei pe Gheață este aceasta https://www.facebook.com/romanianicehockey.
 
18 aprilie 2015
Federația Internațională de Hochei pe Gheață (IIHF) a salutat performanța echipei naționale a României, care deja a câștigat Campionatul Mondial, grupa valorică IIA.

Forul mondial a postat pe pagina sa oficială un articol amplu despre participarea noastră la Reykjavik, pigmentat cu declarații ale selecționerului Greg Lindqvist. Din acest material, spicuim și noi câteva fragmente, în rândurile care urmează.

Materialul începe prin rememorarea succeselor românești repurtate în Islanda, dar și cu declarația tehnicianului suedez, care subliniază că am mers la Reykjavik cu un singur gând, acela de a promova.   
 
23 aprilie 2015
La încheierea sezonului competițional 2014-2015, secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, fostul internațional Alexandru Hălăucă, este cea mai potrivită persoană să tragă concluziile referitoare la participarea României la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, de la Reykjavik, din Islanda.
 
15 aprilie 2015
Echipa națională de hochei pe gheață a României este singura neînvinsă, după două etape scurse la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, care se desfășoară la Reykjavik, în Islanda.

Formația noastră a înregistrat până acum două succese, 8-4 cu Serbia și 5-1 cu Australia. Apoi, hocheiștii tricolori au beneficiat și de jocul rezultatelor din celelalte partide. Belgia a învins Spania cu 6-2 (3-0, 2-0, 1-2), în timp ce Serbia a furnizat marea surpriză, impunându-se în fața gazdelor cu 5-4 (2-2, 1-2, 2-0).

Astfel, clasamentul se conturează în felul următor:
 
Ştiri mai vechi
Precizare - FRHG are o singură pagină oficială de Facebook
30 aprilie 2015
Alexandru Hălăucă la încheierea sezonului
23 aprilie 2015
IIHF salută performanța României
18 aprilie 2015
România singura echipă neînvinsă la Reykjavik
15 aprilie 2015
Concursul Naţional de abilităţi şi îndemânare
11 aprilie 2015
CSM Dunărea Galați campioana României
27 martie 2015
Steaua respiră în finala campionatului național
25 martie 2015
Superlative românești la Novi Sad
24 martie 2015
Juniorii U18 câștigători la Novi Sad
22 martie 2015
Finala Ligii Campionilor Europeni în direct la Look Plus
30 ianuarie 2015
Lotul României pentru turneul de la Torun
29 ianuarie 2015
Cupa Mondială va avea loc la Toronto, în 2016
28 ianuarie 2015
Nove Zamky a luat trei puncte în dubla din România
1 decembrie 2014
Punct final în sezonul regulat al campionatului național
30 noiembrie 2014
România U20 - HC Levice 7-6
30 noiembrie 2014
Start în campionatul național de juniori II
30 noiembrie 2014
O nouă înfrângere la shot-out pentru Corona în Liga Mol
16 noiembrie 2014
Punct obținut de Corona la Debrecen
14 noiembrie 2014
CN a continuat fără surprize
11 noiembrie 2014
Sport Club Miercurea Ciuc două succese cu Sportul Studențesc
19 octombrie 2014
Arhivă ştiri

©2012 Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă - Toate drepturile rezervate!
Site dezvoltat şi găzduit de: Enetix Software