Ştiri
Federația Internațională de Hochei pe Gheață (IIHF) a celebrat ieri, 3 martie, împlinirea a 140 de ani de la atestarea documentară a primului meci de hochei pe gheață, desfășurat vreodată în lume.

La data de 3 martie 1875, în Canada, la Montreal, pe Patinoarul Victoria Skating Rink. Formația McGill s-a impus atunci cu 2-1 în fața celor de la Victoria, într-un meci pe care, formal, IIHF l-a recunoscut în 2002 ca fiind primul desfășurat vreodată, după un set de reguli prestabilite și cu arbitraj neutru.

O bucată de lemn a servit pe post de puc, iar echipele au fost formate din câte nouă jucători fiecare. Meciul a avut o durată de 60 de minute, iar regulile după care s-a disputat, numite și ”regulile McGill”, au fost redactate de către James George Aylwin Craighton, cel care, grație implicării sale în dezvoltarea jocului, începând din anii 1970, este supranumit părintele hocheiului.
 
Federația Rusă de Hochei pe Gheață a lansat un sondaj printre fanii acestui sport, cu privire la cea mai potrivită mascotă pentru Campionatul Mondial, grupa de elită, pe care Rusia îl va găzdui anul viitor.

Fanii hocheiului de la noi din țară își pot exprima părerea online, referitor la figurina cea mai potrivită să devină emblemă pentru marea competiție din 2016.

Astfel, cei interesați să contribuie prin votul lor la alegerea mascotei, pot accesa pagina următoare:
 
Între 26 februarie și 2 martie, la Miercurea Ciuc s-a desfășurat ultimul turneu al sezonului regulat din cadrul Campionatului Național la hochei pe gheață, pentru juniori sub 16 ani.

Iată rezultatele înregistrate în ultimele confruntări:

CSM Dunărea Galați - CSS Gheorghieni 4-6 (1-2, 3-2, 0-2)
CSS 2 Miercurea Ciuc - Corona Brașov 10-0 (4-0, 3-0, 3-0)
 
Calendarul Campionatului Național de hochei pe gheață pentru seniori continuă cu faza play-off. Astfel, echipele vor reveni pe teren în data de 7 martie, când este programată prima confruntare. 

Semifinala dintre CSM Dunărea Galați și Corona Brașov se deschide cu o dublă la malul Dunării, în 7 și 8 martie. Seria se mută apoi la Brașov, cu date rezervate pentru 10 și 11 martie, ultimul joc dacă va mai fi nevoie. În cazul în care după patru meciuri nu se distanțează în câștigătoare una dintre competitoare, atunci cele două se vor revedea la Galați, în 14 martie, pentru meciul decisiv.

Pe cealaltă parte a tabloului, Steaua și Progym Gheorghieni nu vor depăși limita geografică a județului Harghita. Steliștii vor fi gazde la Cârța, pentru primele două meciuri, în 8 și 9 martie. Duelul va ajunge apoi la Gheorghieni, cu actele 3 și/sau 4, programate în 12 și 13 martie. Meciul decisiv, dacă se va ajunge acolo, va avea loc la Cârța, pe data de 16 martie.

Se joacă după sistemul cel mai bun din cinci jocuri.
 
Duminică, 1 Martie, la Galați, au avut loc ultimele meciuri ale fazei a doua a campionatului național de hochei pe gheață.

Sportul Studențesc a cedat cu 16-1 (5-0, 3-1, 8-0) în fața celor de la Progym Gheorghieni, în timp ce Steaua a câștigat în meciul cu echipa gazdă, CSM Dunărea Galați, cu scorul de 4-2 (2-1, 0-0, 2-1).

Clasamentul final nu a suferit modificări, astfel că, în ordine, Steaua, CSM Dunărea Galați și Progym Gheorghieni s-au calificat în semifinale.

30 ianuarie 2015
Marți, 3 februarie, cu începere de la ora 21.15,postul de televiziune Look TV vine în întâmpinarea iubitorilor hocheiului pe gheață, cu o surpriză de proporții.

În direct și în exclusivitate, din Suedia, de la Coop Norbotten Arena din Lulea, Look TV va transmite finala ediției inaugurale a European Ice Hockey Champions League.

Combatante pentru marele trofeu vor fi două rivale suedeze, Lulea și Frolunda.

Cum hocheiul pe gheață nu este, din păcate, atât de prezent pe micul ecran, sperăm ca fanii să aprecieze spectacolul propus de transmisiunea acestui eveniment.
 
28 ianuarie 2015
Conform unei decizii luate recent de IIHF, Cupa Mondială se va întoarce pe agenda competițională internațională. Pentru următoarea ediție, a fost ales ca locație de desfășurare orașul canadian Toronto.

Cupa Mondială va avea loc în luna septembrie a anului 2016 și va reuni la start 8 formații alcătuite din jucători cu vârsta maximă de 23 de ani. Vor fi prezente cele două mari națiuni nord-americane, Canada și SUA, dar și alte șase reprezentative cu statut de invitate.
 
29 ianuarie 2015
După cm se știe, echipa națională de seniori a României va participa în perioada 6-8 februarie, la Torun, în Polonia, la turneul amical Euro Ice Hockey Challenge, alături de selecționatele din Ungaria, Ucraina și Polonia.

Delegația noastră, care va participa la această competiție, este compusă din următorii:
 
1 decembrie 2014
Recent, puternica echipă slovacă Ice Tigers Nove Zamky a sosit în România pentru susținerea a două meciuri contând pentru sezonul regulat al competiției regionale Liga Mol.

Slovacii au fost învinși în primul joc de Corona Brașov cu un usturător 7-1 (3-0, 1-1, 3-0). Molnar s-a remarcat prin semnarea primelor două goluri, după care am mai semnalat reușitele lui Mihály Arpad, cu trei pase decisive, ori Fodor Csanad, și el cu trei puncte în statistici, împărțite într-un gol și două pase.
 
Ştiri mai vechi
Finala Ligii Campionilor Europeni în direct la Look Plus
30 ianuarie 2015
Lotul României pentru turneul de la Torun
29 ianuarie 2015
Cupa Mondială va avea loc la Toronto, în 2016
28 ianuarie 2015
Nove Zamky a luat trei puncte în dubla din România
1 decembrie 2014
Punct final în sezonul regulat al campionatului național
30 noiembrie 2014
România U20 - HC Levice 7-6
30 noiembrie 2014
Start în campionatul național de juniori II
30 noiembrie 2014
O nouă înfrângere la shot-out pentru Corona în Liga Mol
16 noiembrie 2014
Punct obținut de Corona la Debrecen
14 noiembrie 2014
CN a continuat fără surprize
11 noiembrie 2014
Sport Club Miercurea Ciuc două succese cu Sportul Studențesc
19 octombrie 2014
Ciucanii câștigă derby-ul Harghitei
17 octombrie 2014
Steaua - CSM Dunărea Galați 8-3
13 octombrie 2014
A murit antrenorul Remus Bianu
13 octombrie 2014
A început campionatul național de juniori I
13 octombrie 2014
Două puncte mari obținute de Brașov la Miskolc
11 octombrie 2014
Brașovul pierde din nou la shout-out în Liga Mol
10 octombrie 2014
Corona Brașov s-a impus în primul derby românesc al Ligii Mol
7 octombrie 2014
Antrenori suedezi pentru Corona Brașov
7 octombrie 2014
CSS Miercurea Ciuc a câștigat primul turneu al campionatului național de tineret
6 octombrie 2014
Arhivă ştiri

©2012 Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă - Toate drepturile rezervate!
Site dezvoltat şi găzduit de: Enetix Software