Ştiri
Orașul elvețian Lausanne, unde Comitetul Internațional Olimpic își are sediul din 2015, a fost ales, vineri, ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020, în dauna Brașovului, în cadrul celei de-a 128-a Sesiuni a CIO, de la Kuala Lumpur (Malaezia).

Jocurile din ianuarie 2020, care se vor desfășura la 12 discipline, în cinci sporturi de iarnă, vor fi organizate împreună cu Franța, prin stațiunea Tuffes a Prémanon, care va găzdui probele de sărituri cu schiurile, biatlon și combinata nordică.

Celelalte probe se vor derula la Lausanne (hochei pe gheață, patinaj artistic și patinaj viteză), iar schiul alpin va avea loc la Leysin, Villars și Les Diablerets.

Orașul elvețian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat în proporție de 66% din subvenții publice.

 
Pentru prima dată în istoria hocheiului românesc, toate loturile naționale de juniori, tineret și fete se vor afla în pregătire, în stagii consecutive. Primii care vor intra în cantonament vor fi componenții echipei naționale U20, care vor merge la Miercurea Ciuc, în perioada 3-8 august.

După ei, tabăra va fi ocupată de juniorii U18, tot la Miercurea Ciuc, în perioada 8-14 august. Din 16 până în 20 august, în municipiul harghitean se vor afla jucătorii naționalei U16, iar apoi lotul de portari, din 20 până în 25 august.
 
Hocheiul românesc are în patrimoniu niște povești extraordinare. Una dintre ele vă este prezentată în rândurile care urmează, de site-ul oficial al Federației Române de Hochei pe Gheață.

Cu puțin înainte de izbucnirea războiului, în 1938 mai precis, campioana României la hochei pe gheață a devenit, în premieră, HC Dragoș-Vodă Cernăuți. Pe atunci, teritoriile bucovinene făceau parte din România Mare, iar capitala provincială devenise un bastion hocheistic de importanță pentru țară.

În acel an, campionatul național a debutat cu fazele regionale. La București, echipele de categoria I, Sportul Studențesc, Gloria și Metropola au oferit meciuri foarte spectaculoase, pe patinoarul Oteteleșanu. Formațiile de categoria a doua au jucat și ele, în paralel, de la 6 dimineața sau de la ora 23.00, în nocturnă.

Telefon Club a devenit campioana ligii sudice, după scoruri categorice: 9-2 cu Sportul Studențesc, 7-0 cu Gloria și cu Metropola.

În Liga de centru, Mureșul Tg. Mureș i-a surclasat pe rivalii zonali de la SC Miercurea Ciuc, iar în liga de Nord, HC Dragoș-Vodă Cernăuți s-a impus în fața concitadinilor de la Jahn, cu 2-1 și 1-1.
 
Constructorii noului patinoar au început astăzi 20 iulie 2015 cu un picamer dezafectarea pistei de beton a bătrânului patinoar ”Mihai Flamaropol”, urmând ca ulterior să fie aduse şi alte utilaje pentru demolare.
 
MTS - PROGRAMUL PIERRE DE COUBERTIN

MTS - PROGRAMUL PIERRE DE COUBERTIN

Proiectul  Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă “ÎNVAŢĂ  SĂ  JOCI  HOCHEI”  aprobat şi finanţat de Ministerului Tineretului şi Sportului.
Beneficiarii proiectului sunt copiii nelegitimaţi !

Beneficiarii
proiectului sunt copiii nelegitimaţi conform regulamentelor stabilite de fiecare federaţie sportivă naţională, în vederea legitimării acestora în sistemul naţional pe ramură de sport.


30 aprilie 2015
Deoarece în ultima vreme este tot mai des întâlnită confuzia cu privire la pagina oficială de Facebook a Federației Române de Hochei pe Gheață, vă informăm că FRHG este singura instituție abilitată, prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, să folosească imaginea instituției sau denumirea oficială a acesteia.

Prin urmare, vă aducem la cunoștință, pe această cale, că singura pagină oficială de Facebook a Federației Române de Hochei pe Gheață este aceasta https://www.facebook.com/romanianicehockey.
 
18 aprilie 2015
Federația Internațională de Hochei pe Gheață (IIHF) a salutat performanța echipei naționale a României, care deja a câștigat Campionatul Mondial, grupa valorică IIA.

Forul mondial a postat pe pagina sa oficială un articol amplu despre participarea noastră la Reykjavik, pigmentat cu declarații ale selecționerului Greg Lindqvist. Din acest material, spicuim și noi câteva fragmente, în rândurile care urmează.

Materialul începe prin rememorarea succeselor românești repurtate în Islanda, dar și cu declarația tehnicianului suedez, care subliniază că am mers la Reykjavik cu un singur gând, acela de a promova.   
 
23 aprilie 2015
La încheierea sezonului competițional 2014-2015, secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, fostul internațional Alexandru Hălăucă, este cea mai potrivită persoană să tragă concluziile referitoare la participarea României la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, de la Reykjavik, din Islanda.
 
15 aprilie 2015
Echipa națională de hochei pe gheață a României este singura neînvinsă, după două etape scurse la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, care se desfășoară la Reykjavik, în Islanda.

Formația noastră a înregistrat până acum două succese, 8-4 cu Serbia și 5-1 cu Australia. Apoi, hocheiștii tricolori au beneficiat și de jocul rezultatelor din celelalte partide. Belgia a învins Spania cu 6-2 (3-0, 2-0, 1-2), în timp ce Serbia a furnizat marea surpriză, impunându-se în fața gazdelor cu 5-4 (2-2, 1-2, 2-0).

Astfel, clasamentul se conturează în felul următor:
 
Ştiri mai vechi
Precizare - FRHG are o singură pagină oficială de Facebook
30 aprilie 2015
Alexandru Hălăucă la încheierea sezonului
23 aprilie 2015
IIHF salută performanța României
18 aprilie 2015
România singura echipă neînvinsă la Reykjavik
15 aprilie 2015
Concursul Naţional de abilităţi şi îndemânare
11 aprilie 2015
CSM Dunărea Galați campioana României
27 martie 2015
Steaua respiră în finala campionatului național
25 martie 2015
Superlative românești la Novi Sad
24 martie 2015
Juniorii U18 câștigători la Novi Sad
22 martie 2015
Finala Ligii Campionilor Europeni în direct la Look Plus
30 ianuarie 2015
Lotul României pentru turneul de la Torun
29 ianuarie 2015
Cupa Mondială va avea loc la Toronto, în 2016
28 ianuarie 2015
Nove Zamky a luat trei puncte în dubla din România
1 decembrie 2014
Punct final în sezonul regulat al campionatului național
30 noiembrie 2014
România U20 - HC Levice 7-6
30 noiembrie 2014
Start în campionatul național de juniori II
30 noiembrie 2014
O nouă înfrângere la shot-out pentru Corona în Liga Mol
16 noiembrie 2014
Punct obținut de Corona la Debrecen
14 noiembrie 2014
CN a continuat fără surprize
11 noiembrie 2014
Sport Club Miercurea Ciuc două succese cu Sportul Studențesc
19 octombrie 2014
Arhivă ştiri

©2012 Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă - Toate drepturile rezervate!
Site dezvoltat şi găzduit de: Enetix Software