Sport Club – Dunarea 1–4

(0–1, 1–2, 0–1)

0
1690

CSM Dunărea Galați a câștigat primul meci al finalei CN Seniori marți seară pe patinoarul Vakar Lajos în fața câștigătoarei sezonului regulat, Sport Club Miercurea Ciuc. Campionii en-titre conduc la general cu 1–0.
Prima confruntare al finalei a început bine pentru galațeni, în minutul 6. Krajci deschizând scorul după un contraatac. După gol gazdele au avut trei ocazii uriașe, însă portarul oaspeților, Popa Bogdan a făcut față șuturilor atacanților de la Sport Club.

Repriza secundă a început cu o dominație a gazdelor, însă Popa și bara porții a salvat echipa gălățeană. La jumătatea partidei după un contraatac Pal înscrie pentru oaspeți. Gazdele reușind să reducă din handicap în minutul 16 într-o situație de superioritate numerică prin Dyadyushko. Însă cu un minut și jumate înainte celei de a doua pauze, Al. Cristian Munteanu înscrie din nou și după 40 de minute galațenii au condus cu 3–1.

Repriza a treia a debutat cu un nou gol al galațenilor, Lorincz stabilind printr-un contraatac scorul final al partidei. Sport Club a dominat ultima repriza, atacanții gazdelor șutand de mai multe ori în bara porții galațene, însă Popa nu a putut fi învins de alb-albaștri.

Sport Club – Dunarea 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
Marcatori: Dyadyushko (36.), respectiv Krajci (6.), Pál (30.), Al. Cr. Munteanu (39.), Lorincz (43.)/

Artur Oktyabrjov, antrenor Sport Club: „M-am așteptat la un meci greu, însa nu m-am așteptat la un asemenea rezultat. Din pacate astăzi echipa nu a arătat valoarea ei adevărată, nu am jucat așa cum am planificat. Am avut foarte multe greșeli atât în apărare, cât și în atac. Mâine trebuie să abordăm altfel meciul.

Marius Trandafir, antrenor secund Dunărea: „În prima partidă al finalei am jucat așa cum am plănuit, jocul ne-a ieșit nouă. Am avut un joc pragmatic, am fructificat ocaziile. Felicit băieții pentru jocul bun și sper, că în următoarele partide vom juca, cum am făcut și astăzi. Însă nu trebuie să uităm, că finala nu s-a decis astăzi, mai avem un drum lung de parcurs.”