Sport Club Miercurea Ciuc – CSM Dunărea Galați

5–6 (0–1, 2–3, 3–2)

0
1529

CSM Dunărea Galați a câștigat și al doilea meci al finalei Campionatului Național de Seniori, miercuri seară pe Patinoarul Vakar Lajos din Miercurea Ciuc. Gălățenii au reușit o nouă victorie împotriva SC Miercurea Ciuc și conduc la general cu 2–0.

Prima parte al primei reprize a fost dominat de gazde, însă în minutul 7. Krajci a deschis scorul, iar după golul oaspeților partida s-a echilibrat. Repriza secundă a debutat cu golul egalizator al gazdelor, dar numai un minut și jumătate a fost scorul egal, oaspeți preluând din nou conducerea. În minutul 27 s-a restabilit egalitatea, însă în patru minute Dunărea a reușit să se distanțeze la două goluri diferență.

Ultima repriză a început cu un nou gol al oaspeților, gazdele au redus din handicap în minutul 48, însă gălățenii au răspuns la reușita alb-albaștrilor într-un minut și jumătate. Ultimele zece minute al partidei au fost spectaculoase, Sport Club a mărit viteza și a înscris de doua ori reducând handicapul la unu. În ultimele 94 de secunde Sport Club a jucat fără portar și cu un atacant în plus pe gheață forțând egalarea, însă oaspeții au rezistat atacurilor succesive ale gazdelor.

Dunărea Galați a reușit să câștige ambele meciuri în finala Campionatului Național la Miercurea Ciuc, joi este zi de pauză, iar vineri și sâmbătă cele două echipe se vor confrunta la Galați.

Rezultatul meciului Sport Club – Dunărea Galați 5–6 (0–1, 2–3, 3–2)
Marcatori: Molnar Zs. (22.), Bednar (27.), Dyadyushko (47.), Alecseev (56., 57.), respectiv Krajci (7., 42.), Szocs (23.), Ryabenko (29.), Durkech (31.), Donika (50.).

Arthur Oktabriev, antrenor Sport Club: „Am jucat mai bine, decât în primul meci, însă iarăși am avut greșeli, din care am primit gol. În repriza a treia echipa a arătat valoarea adevărată, am jucat foarte bine, am revenit în joc, însă din păcate nu am reușit să egalăm. Dacă vrem să câștigăm la Galați, trebuie să jucăm cum am făcut în ultima repriză, trebuie să avem încredere în sine, și cel mai important lucru, să fructificăm ocaziile.”

Szocs Szabolcs, jucător Dunărea: „Echipa s-a omogenizat exact când trebuia, din fericire am intrat în finală fără nici un jucător accidentat, avem echipa completă. Am reușit să jucăm așa cum a cerut antrenorul, am reușit să găsim tactica perfectă împotriva celor de la Sport Club. Însă cel mai important a fost încrederea în sine al jucătorilor, am crezut în șansa noastră, în victorie. Știam, că echipa gazdă are un joc rapid, dar am reușit să blocăm atacurile lor chiar în treimea neutră, și acest lucru a fost cheia succesului în ambele meciuri. La general conducem cu 2–0, însă în play-off lucrurile se pot schimba de la un meci la alta. Nu ne uitam la scor, ci vom aborda meciurile următoare la fel, ca la 0–0.”