Corona Brașov – Sport Club Miercurea Ciuc, finala Cupei României

0
2092

Ieri, la Patinoarul Olimpic din Brașov, au avut loc ultimele meciuri din faza grupelor, din Cupa României la hochei pe gheață, ediția 2014-2015.

Cuplajul a debutat cu derby-ul harghitean, dintre Sport Club Miercurea Ciuc și Progym Gheorghieni. Ciucanii s-au impus cu scorul de 5-2 și astfel au obținut calificarea în finala Cupei României. Progym a deschis scorul prin ucraineanul Kyrychenko, cel care a semnat de altfel și ultimul gol al meciului, însă Sport Club a avut un Salonnen în mare formă, autor a trei goluri, astfel că succesul s-a conturat relativ repede, tabela finală indicând 5-2 (2-1, 3-1, 0-0).

La meciul vedetă dintre Corona și Steaua a fost prezent și fostul arbitru internațional Andrei Becze care a fost invitat de FRHG să efectueze primul angajament la startul meciului.

Oaspeții au deschis scorul în prima perioadă prin internaționalul de tineret Mircea Constantin, gol fără pasă, dar brașovenii, grație unui joc colectiv superior, și-au impus punctul de vedere. Corona a câștigat cu 8-3 (2-1, 5-2, 1-0) și a avansat în finală. Totuși, buletinl medical al echipei de sub Tâmpa nu este unul încurajator. Virag a suferit o comoție cerebrală și va lipsi de la ultimul act, în timp ce Fodor și Pisarenko sunt, de asemenea, incerți pentru meciul de mâine.

Azi are loc finala mică, de la ora 17.00, între Steaua și Progym Gheorghieni. Mâine, cu începere de la ora 18.00, în direct la Digi Sport, se desfășoară finala Cupei României, între Corona Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc. Este de fapt o reeditare a jocului din toamnă, când echipa harghiteană a câștigat Cupa României, ediția 2013-2014, la Galați, cu 2-1 după prelungiri.

Foto: Tamasi Zoltan