Meciuri spectaculoase în debutul Campionatului Mondial

0
1390

Campionatul Mondial de hochei pe gheață, din Cehia, a început ieri seară cu patru partide foarte frumoase. Canada și-a redemonstrat forța școlii proprii de hochei și a administrat un usturător 6-1 (3-0, 2-0, 1-1) noii echipe a Letoniei. Atacantul de la Dallas Stars, Jason Spezza, a marcat două goluri, în timp ce vedeta Sydney Crosby a reușit un gol și o pasă de gol.

Marea surpriză, fie și măcar prin proporțiile scorului, a fost victoria americanilor, 5-1 (1-0, 2-1, 2-0) în fața Finlandei. SUA a adus la Mondial o echipă bazată în special pe tineri selectați din colegii, cu puține implanturi de NHL-eri. Cu toate acestea, finlandezii nu au făcut față ritmului de patinaj și au pierdut la diferență mare de scor.

Rusia nu a glumit nici ea la debut, învingând clar Norvegia, cu 6-2 (4-0, 2-2, 0-0). Diferența s-a făcut încă din prima perioadă, echipa campioană mondială en-titre fiind net superioară pe gheață. Zaripov, trei puncte și Kovalchyuk, două puncte, au dat cel mai bun randament, iar în echipă a fost readus marele absent de la Jocurile Olimpice, Mozyakin.

Cel mai spectaculos meci al zilei a fost cel dintre Cehia și Suedia. Vikingii au început mai bine și au condus în primele două reprize, pentru a fi egalați în ultima. Până la urmă, Suedia s-a impus cu 6-5 (2-1, 1-0, 2-4, 0-0, 1-0). Celebrul Jagr a jucat din nou pentru Cehia, marcând și un gol, în timp ce portarul suedez Enroth și-a făcut din plin datoria. Golul decisiv la șuturile de departajare a fost semnat de Ekmann-Larsson.

Programul de azi este următorul:

Elveția – Austria, ora 13.15
Slovacia – Danemarca, ora 13.15
Franța – Germania, ora 17.15
Belarus – Slovenia, ora 17.15
Letonia – Cehia, ora 21.15
Norvegia – SUA, ora 21.15