Sidney Crosby primul Triple Gold Captain

0
1116

Victoria Canadei în finala Campionatului Mondial de hochei pe gheață, 6-1 cu Rusia, s-a datorat, în bună măsură, superstarului Sidney Crosby.

Cel supranumit ”Sid the Kid” a fost desemnat să poarte banderola de căpitan pentru Canada, iar în finală, contribuția sa s-a materializat cu un gol și cu o pasă decisivă.

Premiera mondială o reprezintă însă faptul că Sidney Crosby, după performanța de aseară de la Praga, a devenit primul ”Triple Gold Captain”. Nord-americanii au inventat în urmă cu mai multe decenii un club select al jucătorilor care au făcut tripla de vis și au câștigat în cariera lor titlul olimpic, titlul mondial și Cupa Stanley (titlul de campioană în NHL).

Lui Sidney Crosby îi lipsea titlul mondial din această impresionantă colecție, distincție pe care însă a cucerit-o aseară. Mai mult, Crosby a maculat o nouă secțiune, fiind primul jucător care din postura de căpitan al echipei a ridicat toate cele trei trofee majore ale hocheiului mondial. Crosby a fost căpitanul naționalei olimpice a Canadei anul trecut, a fost căpitan și acum în Cehia, iar la echipa de club, Pittsburgh a fost, de asemenea, purtătorul ”C”-ului la victoria din Cupa Stanley.

Sidney Crosby a devenit al 26-lea jucător din Triple Gold Club și primul membru al Triple Gold Club Captain. Singurul antrenor din lume care a câștigat toate cele trei trofee este tot un canadian, Mike Babcock.