Chicago campioană în NHL

0
1351

În această dimineață a avut loc meciul 6 al finalei NHL. Chicago Blackhawks s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Tampa Bay Lightning, cu scorul de 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) și a intrat astfel în posesia marelui trofeu, la general având 4-2.

Chicago a utilizat, ca și în alte partide ale finalei, cu același succes tactica ucigătoare a contraatacului. Pe lângă o defensivă de fier și un portar în mare formă, Crawford 25 de parade, Chicago a fost letală în contre.

După o primă repriză albă, golul care a maculat tabela a venit, cum altfel, pe un atac dezordonat al oaspeților. Prinși pe contre pied, cei de la Tampa Bay s-au așezat greoi și defectuos în sistem de apărare, așa că pasele lui Kane și Richards l-au pus în poziție de finalizare pe Keith. Acesta, după un dribling scurt, a șutat, Bishop a respins în față, Keith și-a urmărit pucul și a doua oară nu a mai ratat ținta.

Atacurile formației vizitatoare s-au menținut într-un ritm bun, însă imprecizia atacanților a condus la o stare generală de nervozitate în tabăra lui Steven Stamkos. Golul al doilea a venit pe un nou contraatac fulger. Saad a interceptat în propria-i treime, în condițiile în care un coechipier se apăra fără crosă. I-a transmis lui Richards care a realizat o superioritate în mișcare, iar pasa acestuia l-a adus pe Kane în situația de a puncta pentru 2-0.

Eforturile disperate de a reveni pentru Tampa Bay nu s-au materializat. Scoaterea portarului dintre buturi, destul de devreme, nu a avut efect, chiar dacă oaspeții au atacat și în 6 contra 4, după eliminarea lui Desjardins.

Chicago și-a păstrat intact avantajul și a câștigat Cupa Stanley. Este al treilea trofeu al actualei generații de la Chicago, după cele cucerite în 2010 și 2013, fără a mai socoti și Trofeul Președinților (cele mai multe puncte în sezonul regulat), luat în 2013.

În total, Chicago are în istoria ei de 89 de ani, 6 Cupe Stanley, două Trofee ale Președinților, patru titluri de conferință și 15 victorii în divizie.