Budapesta 30 iunie 2015 – Sedinţa Ligii MOL

Comunicat FRHG

0
1140

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Mihai Covaliu, a participat marţi, 30 iunie, la Budapesta, la şedinţa Ligii MOL, organizată la sediul Federaţiei Maghiare de Hochei pe Gheaţă, cu această ocazie fiind stabilit un prim contact cu noul preşedinte al Ligii MOL, Szoke Almos.

Preşedintele FRHG a cerut respectarea acordului iniţial al Ligii MOL încheiat între cele două federaţii şi recunoaşterea ca parteneri cu drepturi egale în cadrul Ligii MOL a celor două federaţii naţionale.

Astfel, a fost solicitată prelungirea cu două săptămâni a termenului de inscriere în Liga MOL, ediţia 2015 – 2016, pentru a da posibilitatea tuturor echipelor româneşti doritoare şi care indeplinesc condiţiile de eligibilitate să participe la această competiţie. În acest sens, s-a subliniat faptul că Federaţia Maghiară de Hochei pe Gheaţă a aprobat înscrierea în acest sezon al Ligii MOL a două echipe maghiare de tineret, fără acordul Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, partenere.

“Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă i s-a refuzat posibilitatea de a înscrie măcar una din primele trei schipe clasate pe podiumul ediţiei trecute a campionatului naţional, deşi începând cu acest sezon, Federatia Maghiară de Hochei pe Gheată a hotărât introducerea în competitie a două echipe de tineret din Ungaria”, a declarat Mihai Covaliu.

Principalele argumente aduse pentru a justifica refuzul înscrierii unor noi echipe din România în Liga MOL au făcut referire la loturile de jucători reduse numeric şi capacitatae financiară de acoperire a costurilor unei competiţii internaţionale de acest nivel.

“Propunerea FRHG, deşi introdusă pe ordinea de zi a şedinţei, după dezbateri de mai bine de două ore, nu a fost agreată de majoritatea reprezentanţilor cluburilor prezente. O decizie definitivă în acest sens să fie luată de conducerea Ligii MOL în următoarele săptămâni, după ce, pentru actuala situaţie îşi vor exprima o opinie juridică specialişti în domeniu. În prezent, este o situaţie de vădită inechitate între cele două federaţii, pe care noi încercăm să o rezolvăm“, a arătat Preşedintele FRHG.

La această întâlnire, pe lângă reprezentanţii Ligii MOL şi al celor două federaţii au mai participat şi reprezentanţii celor şapte cluburi maghiare înscrise în competiţie pentru sezonul 2015 – 2016, precum şi reprezentanţii celor două echipe româneşti participante, Sport Club Miercurea Ciuc şi ACS Corona 2010 Braşov. În urmă cu o săptămână Federaţia Slovacă de Hochei pe Gheaţă a anunţat ca nu a aprobat participarea echipei Nove Zamky în noul sezon al Ligii MOL.