Seminar Management Staff pentru Arbitrii – Frankfurt, Germania

IIHF - Construiește Viitorul !

0
1479

Seminarul a fost organizat de IIHF. Au participat 52 de delegați din 33 de Federații Naționale Membre ale IIHF. România a fost reprezentată de către arbitrul internațional Marius Iliescu și Iuliu Becze cu statut de invitat.

Printre delegații seminarului s-au aflat și arbitri activei manageri pentru arbitri, observatori, instructor, directori de scouting. Sloganul seminarului a fost “Împreună mai departe pentru viitor”. Ca parte a planului strategic de dezvoltare pe patru ani al IIHF seminarul a fost organizat pentru a concentra atenţia federațiilor naționale pe dezvoltarea de programe pentru arbitrii şi sprijinirea lor pentru dezvoltarea arbitrilor tineri și staff management – Director of Officiating.

Programul seminarului a inclus subiecte privind planificarea unui program de dezvoltare al oficialilor de pe gheață cu accent pe educarea și creșterea tinerilor arbitrii în baza unui program de recrutare, metode de relaționare între federație, cluburi și staff managementul arbitrilor, observatorii pentru arbitri, tehnici de predare.

Președintele Comisiei de Arbitrii al IIHF – Christer Englund (SWE) și Konstantin Komissarov (IIHF) au invitat lectori de marcă la seminar, care au prezintat noua concepție a IIHF privind dezvoltarea și educarea arbitrilor, respective Todd Anderson (CAN), Matt Leaf (USA), Bob Nadin (CAN), Kim Pedersen (DEN), Ken Wheler (NHL Officiating Manager – Scounting and Developer).

Claus Christensen (DEN), Milan Kolisek (CZE) şi Beat Kaufmann (SUI) au prezentat informații cu privire la programele lor de dezvoltare al arbitrilor.

Marcus Brill (GER), Pavel Halas (CZE) și Attila Nagy (HUN) au prezentat metode diferite de a realiza un program de dezvoltare pentru arbitri.

Arbitrii de elită precum Vyacheslav Bulanov (RUS), Daniel Piechaczek (GER) și Igor Dremelj (SLO) au luat parte în panoul de discuţii pentru a vorbi despre cariera lor individual de succese care i-a dus pe drumul de arbitru de elită.

Diferitele ateliere de lucru şi panoul de discuţii au oferit participanților oportunitatea de a discuta diferite metode de dezvoltare al oficialilor de pe gheață care ar putea fi implementate în țările lor, aceștia primind răspunsuri cu privire la recrutarea, educarea și dezvoltare arbitrilor, precum și implementarea de soluții IT pentru arbitraj.

Seminarul pentru staff management al federațiilor naționale este planificat să se organizeze o dată la doi ani, în timp ce pentru Președinții Colegiilor de Arbitri al federațiilor naționale se va organiza în fiecare an.