2016 Romania – World Girls’ Ice Hockey Weekend

0
2844

2016 WEEKEND feminin de hochei pe gheaţă în TOATĂ lumeA

Weekend-ul feminin de hochei pe gheaţă în toată lumea este o oportunitate la nivel mondial pentru fete de a încerca jocul de hochei pe gheaţă ca pe un nou sport. Mii de participanţi au luat parte în edițiile din 2011, 2012, 2013 2014 şi 2015.

Cea de a şasea ediţie va avea loc în octombrie la sfârşit de săptămână pe 8 – 9.10.2016.

Hocheiul pe gheaţă feminin cunoaşte una din cele mai rapide dezvoltări ca ramură de sport în lume datorită unor astfel de evenimente şi programe similare care sunt derulare în mai multe ţări. Dacă vă doriţi ca fete din comunitatea dumneavoastră să se alăture acestui eveniment distractiv, acest eveniment constituie o mare oportunitate de a face acest lucru !

Ce este Weekend-ul feminin de hochei pe gheaţă în toată lumea ?

Este o oportunitate pentru tinere fete de toate vârstele să încerce jocul de hochei pe gheaţă. Pentru acest eveniment suntem în căutarea comunităţilor din întreaga lume pentru a găzdui acest eveniment cu scopul de a aduce împreună pe gheaţă fete din comunitatea dumneavoastră astfel încât acestea vor putea să:

– experimenteze pentru prima dată abilităţile de bază în hochei într-un sens pozitiv, distractiv şi în siguranţă;
– afle despre oportunităţile jocului de hochei pe gheaţă în comunitatea lor;
– înveţe despre fair-play, sportivitate şi munca în echipă;
– întâlnească noi prieteni şi să aibă şansa de a se îndrăgosti de un nou sport.

Cine se poate înregistra pentru a organiza un eveniment Weekend feminin de hochei pe gheaţă în toată lumea şi ce anume trebuie să faceţi ?

Federaţiile naţionale, ligile, cluburile, echipele sau orice alt grup care are pasiunea de a demonstra frumuseţea acestui spectaculos sport care este hocheiul pe gheaţă pentru următoarea generaţie de jucătoare de hochei feminine, sunt eligibile de a se înregistra ca organizatori. Acesta nu este un eveniment dificil de organizat şi îl puteţi organiza după cum doriţi. Scopul este de a oferi fetelor şansa de a juca hochei.

Puteţi adăuga orice altceva care vă poate ajuta la promovarea hocheiului feminine în comunitatea dumneavoastră, iar ca organizator va fi necesar să faceţi următoarele:

– să completaţi şi să trimiteţi formularul de înregistrare ataşat ca organizator al WGIHW (Weekend-ului feminin de hochei pe gheaţă în toată lumea);

– să promovaţi evenimentul în comunitatea dumneavoastră astfel ca evenimentul să atragă cât mai mulţi participanţi;

– să organizaţi sesiunea de pe gheaţă şi să invitaţi câtiva antrenori pentru a conduce câteva exerciţii de bază şi distracţive;

– să asiguraţi pucuri şi crose şi eventual să aveţi câteva perechi de patine disponibile, dacă sunteţi într-o zonă în care hocheiul pe gheaţă nu este un sport prea cunoscut;

– participanţilor trebuie să li se solicite să aducă propriile căşti de protecţie de hochei sau o cască biciclist, mănuşi de hochei sau orice tip de mănuşi care va oferi un minim de protecţie împotriva frigului de pe gheaţă şi patine de hochei sau artistice.

– să furnizeze fotografii şi unele informaţii despre eveniment Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă – IIHF, pentru a fi inclus pe site-ul IIHF.com în zilua evenimentului.

– să desemnaţi o persoană calificată la eveniment pentru a oferi primul ajutor în caz de nevoie, conform cerinţelor legale din ţara dumneavoastră.

Câteva sugestii privind modul cum se promovează evenimentul sau adăugaţi-le la cerinţele de bază:

– dacă aveţi posibilatatea să aveţi membri ai echipei naţionale feminine şi/sau echipa naţională U18 să participle la eveniment sau jucători ai echipei naţionale de seniori, reputaţi antrenori sau legende ale hocheiului pe gheaţă, care vor să susţină/sprijine evenimentul – pe gheaţă, sesiuni de autografe şi să-şi arate dragostea lor pentru joc.

– în cazul în care organizatorul este o echipă de hochei feminin, cereţi fiecărui membru al echipei să aducă un prieten la eveniment (dacă aveţi 15 jucători în echipă, veţi avea automat 15 noi fete care vor veni !).

– ţineţi sesiuni de informare despre sport pentru părinţi şi oportunităţile privind unele activităţi în afara gheţii pentru tinerele fete sau participanţilor care nu au patine să poată folosi o porţiune de gheaţă, oferindu-le şansa de a folosi o crosă şi o minge chiar dacă sunt în pantofi şi nu vor putea să execute multe dintre activităţile de pe gheaţă.

Ce poate să asigure IIHF pentru a ajuta organizatorii ?

Unii dintre organizatorii noştri sunt experţi în derularea unui astfel de eveniment, în timp ce alţii vor face acest lucru pentru prima dată. IIHF doreşte să-l facă posibil şi să vă fie la fel de uşor organizarea acestui eveniment iar următoarele elemente sunt disponibile pentru toţi organizatorii care se vor înregistra:

Din nou şi în acest an un poster va fi disponibil şi care va putea fi printat oriunde iar organizatorii vor putea adăuga informaţii specifice despre eveniment în limba lor. Acesta va fi disponibil pentru a fi descărcat în curând.

De asemenea, va fi disponibilă o broşură cu un plan de exerciţii practice care vă vor arăta ce exerciţii să folosiţi şi cum să se organizeze timpul pe gheaţă.

Ghidul pentru planul general al evenimentului, pentru cei care organizează pentru prima dată Ziua hocheiului feminin (respective ce să se includă pe formularul de înregistrare al participantilor, idei pentru activităţi în afara gheţii pot fi adăugate la eveniment, modul de a organiza participanţilor pe grupe, etc.).

O persoană de contact va fi acreditată de către fiecare organizator care completează formularul de înregistrare pentru organizarea evenimentului WGIHW.

Ce se va întâmplă dacă vom dori să organizăm o Zi a hocheiului feminin dar nu vom putea face acest lucru pe data de 8 – 9 octombrie 2016 ?

Prin stabilirea unui weekend ca fiind un eveniment oficial IIHF World Girls’ Ice Hockey Weekend, IIHF încearcă să ofere un targhet pentru organizatori în vederea realizării unui eveniment care să fie parte a unui eveniment mult mai mare şi să maximizeze promovarea hocheiului feminin din întreaga lume.

Dar aceasta nu înseamnă că alte evenimente în alte zile nu sunt idei foarte bune ! Chiar dacă aceasta nu va fi parte a evenimentului “oficial”, suntem bucuroşi să vă oferim acces la aceleaşi resurse, respective cum să se desfăşoare în practică şi aşteptăm să primim fotografii şi informaţii despre eveniment.