Start pentru Noua Generaţie

0
2779

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) împreună cu Asociaţia Judeţeană de Hochei pe Gheaţă Harghita au organizat în perioada 11 – 12 noiembrie 2016, pe patinoarul din Cârţa, judeţul Harghita, un turneu pentru copii, grupele de vârstă 8 şi 10 ani. La turneu au participat peste 300 de copii din 25 de echipe, respectiv: 15 echipe la categoria de vârstă U10 şi 10 echipe de U8.

Cluburile care au participat la acest turneu au fost: Felcsik SK Cârţa, CSS Miercurea Ciuc, Olimpia Ploieşti/Viitorul Bucureşti, CSS Triumf Bucureşti, ACS Corona Braşov, CSM Dunarea Galaţi, CSS Gheorgheni, HCM Targu Mures, ASC Steaua Rangers Bucureşti, Kiraly Pingvinek Sfântu Gheorghe, Sasok Sântimbru – acestea au jucat un total de 52 de meciuri.

Fiecare echipă a primit cupă de participare și fiecare jucător a primit medalie. În total, au fost premiați peste 300 de copii participanți. Cupele şi medaliile au fost asigurate de către Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

Turneul face parte din programul competițional pentru juniori mici, program pe care FRHG îl susține financiar (cazare și masă). Prin astfel de turnee se creează condițiile pregătirii și dezvoltării bazei de selecție, dar se  asigură și corelarea cu acțiunile Programului FRHG – Invata sa joci hochei