Conducerea în exercițiu a Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG) face precizări

0
3180

Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) face următoarele precizări referitoare la adresa atribuită Federației Internaționale de Hochei pe Gheață (IIHF) “fluturată” și prezentată trunchiat pe anumite conturi de Facebook, denumite impropriu “oficiale” sau ale unor “oficiali” din hocheiul național:

  • Activitatea sportivă din România, inclusiv hocheiul, se supune legilor din România. Nu IIHF numește președinții de federații naționale.
  • Ne manifestăm surprinderea că IIHF știe deja verdictul procesului din data de 21 septembrie 2023, care va avea loc la Tribunalul București. Singura explicație este că IIHF a fost informată de către una din părțile implicate în proces. Este evident de către cine. Deci, un anume domn, susținut de către un fost ministru al sportului și de către un mare iubitor de hochei pe gheață românesc, un alt fost ministru, știe cu certitudine verdictul. Adică, există trafic de influență și nu este sancționat de instuțiile statutului?! Noi știm că există trafic de influență, deoarece știm că un fost ministru din Guvernul României se plimbă de mână cu așa-zisul “președinte FRHG” prin ministere, agenții, comitete, primării, cluburi sportive etc.
  • Precizăm că faimoasa Adunare Generală din 6 aprilie 2023 oragnizată de la fel de “faimosul” fost ministru al sportului care a lăsat Ministerul cu buget zero pentru restul anului este contestată în instanță.
  • Regretăm că oficiali care conduc cluburi, instituții sportive și alte organisme care au fost supuși amenințărilor cu destituirea nu au curajul de a o spune public. Îi încurajăm să o facă.

Reamintim că:

  • Actul normativ care reglementează modul de înființare, de organizare și de funcționare a unei federații sportive române este O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații.
  • Din coroborarea dispozițiilor art. 36 alin. (1) cu art. 73, o federație dobândește personalitate juridică din momentul la care aceasta este înscrisă în Registrul federațiilor, registru administrat de Ministerul Justiției, prin direcția de specialitate, și care există la nivelul Tribunalului.

Așadar, extrasul din Registrul federațiilor este singurul act care atestă înregistrările din cuprinsul acestuia. În Registrul Federațiilor este consemnată conducerea în exercițiu și nu cea impusă de fostul ministru. Orice alte discuții sunt de prisos.