Sport Club Miercurea Ciuc a câștigat Cupa României

0
2100

Sport Club Miercurea Ciuc a câștigat Cupa României la hochei pe gheață, ediția 2013-2014, competiție a cărei finală a avut loc la Patinoarul din Galați.

Ciucanii s-au impus după prelungiri cu 2-1 în fața rivalilor de la Corona Brașov. Prima repriză a fost albă, iar apoi, în perioada de mijloc, am asistat la marcarea a două goluri. Scorul a fost deschis de către brașoveni, prin Arpad Mihály, care a fructificat o pasă de la Martin Saluga, în minutul 6.11.

Egalarea a survenit în minutul 8.51, când o combinație a harghitenilor a fost valorificată de Ede Mihály. asistenții la golul egalizator au fost Tamas Farkas și Szabolcs Papp.

Ultima repriză a fost din nou una albă, așa că, la finele celor 60 de minte s-a înregistrat o remiză, 1-1. S-a trecut la prelungiri, iar spre finele timpului suplimentar, Sport |Club Miercurea Ciuc a marcat golul victorios, de 2-1, prin acelaşi Ede Mihály, ajutat de Marek Ciurilla.

Sport Club Miercurea Ciuc a câștigat Cupa României, trofeul pe care va trebui să și-l apere în luna decembrie, când la Gheorgheni este programată ediția 2014-2015 a acestei competiții.

În deschidere, CSM Dunărea Galați a dispus cu 15-9 (8-2, 2-3, 5-2) de selecționata pușcașilor marini canadieni de pe fregata HMCS Toronto.