Corona Brașov a câștigat Cupa României

0
2049

Patinoarul Olimpic din Brașov a fost astăzi scena finalei Cupei României la hochei pe gheață, ediția 2014-2015. Cele două combatante din ultimul act au fost Corona Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc, iar simbolic, angajamentul de start a fost dat de fostul arbitru internațional, maestru al sportului, Iuliu Becze.

Jocul a fost unul foarte alert, ciucanii având un start fulminant. Echipa oaspete a condus cu 2-0 după prima perioadă, după golurile reușite de Satek, în minutul 5.48, din pasa lui Salonen, dar și de Gergo Biro, minutul 9.10, după o combinație cu fratele său Mátyás. De remarcat și că deschiderea de scor a survenit într-o situație de inferioritate numerică, în care se găseau ciucanii.

Exact la mijlocul meciului, în minutul 10.54 din repriza secundă mai exact, brașovenii au redus din handicap, după ce au fructificat o superioritate numerică, prin Csaba Nagy, pasatori fiind Csanad Virag și Arpad Mihály. Reconstrucția brașoveană a continuat în ultima perioadă, golul egalizator fiind marcat Petr Klouda, cu sprijinul lui Csanad Virag, în minutul 8.27.

Victoria gazdelor s-a conturat în timp regulamentar, cu un minut și jumătate înainte de sirena finală. Atunci, Csanad Virag a șutat în plasa porții adverse, pasele anterioare fiind oferite de Csanad Fodor și Hietamaki.

Scor final 3-2 (0-2, 1-0, 2-0) în favoarea Coronei, care astfel cucerește, în aplauzele prorpiului public, un nou trofeu pentru vitrina clubului.