Sport Club Miercurea Ciuc a renunțat la trofeul pentru locul II, la Cupa României

0
2372

La încheierea finalei Cupei României ediția 2014-2015, câștigată de Corona Brașov cu 3-2, echipa învinsă, Sport Club Miercurea Ciuc, a renunțat să ridice trofeul aferent locului al doilea.

Cronologia faptelor este descrisă amănunțit mai jos.

Harghitenii au acuzat validarea golului al doilea, înscris de fundașul brașovean Nagy, care a șutat de la linia albastră, direct în poarta ciucană. Arbitrii au solicitat reluarea video și au deliberat aproximativ 5-6 minute, pentru a decide dacă golul a fost valabil sau nu, iar în cele din urmă, reușita lui Nagy a fost acordată.

La finalul jocului, la ceremonia de premiere, jucătorii și conducătorii clubului harghitean, în semn de protest, au abandonat trofeul pe gheață. Un oficial al Federației Române de Hochei pe Gheață a ridicat trofeul pe care îl vedem în fotografia atașată, și l-a depus la masa oficială, în speranța că până la urmă cineva din tabăra ciucană va veni să îl preia, așa cum era normal.

Numai că acest lucru nu s-a întâmplat, așa că trofeul a mers înapoi la București, la sediul FRHG. Forul hocheistic îl va trimite acum către Ministerul Tineretului și Sportului, însoțit de o scrisoare oficială, prin care va informa detaliat MTS, despre cele petrecute la Brașov.

Considerăm că o astfel de conduită nu este una încurajatoare pentru sport și pentru spiritul sportului, un trofeu fiind întotdeauna o onoare pentru un club sportiv sau pentru un sportiv.

Totuși, pe viitor, Federația Română de Hochei pe Gheață recomandă ca patinoarele existente sau cele care vor fi construite ulterior, să respecte prevederile IIHF cu privire la posibilitatea arbitrilor de a vedea reluările video din toate unghiurile, pentru ca astfel de situații să fie evitate.