Alexandru Hălăucă: ”Mergem în Islanda să câștigăm”

0
2004

Mâine dimineață, echipa națională de hochei pe gheață va decola spre Reykjavik, via Glasgow. Tricolorii vor efectua întâi un cantonament în Scoția, unde vor susține și două meciuri de verificare. După aceea se va continua traseul spre capitala Islandei, unde vom participa la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA.

Conducătorul delegației noastre este secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, Alexandru Hălăucă (foto). Înainte de îmbarcare, acesta a făcut o scurtă declarație pentru rohockey.ro:

”Singurul obiectiv pe care ne putem permite să ni-l fixăm este câștigarea grupei. Știm că adversarii s-au întărit, dar nu avem voie să ratăm promovarea și, implicit, revenirea în grupa valorică IB, de unde am retrogradat anul trecut. Atmosfera la nivelul lotului este una foarte bună. Băieții sunt înarmați cu un optimism moderat. Toți facem eforturi și vom fi departe de familii în perioada sărbătorilor pascale, dar avem convingerea că totul va ieși bine. Doresc să le transmit anticipat tuturor iubitorilor hocheiului din țară Sărbători Fericite, și să îi asigur că vom face tot posibilul pentru a ocupa locul întâi în Islanda”.

Mondialul islandez va avea loc în perioada 13-19 aprilie.