A doua victorie la Reykjavik

0
1682

Echipa națională de hochei pe gheață a României a obținut al doilea succes în tot atâtea meciuri, la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, de la Reykjavik, din Islanda.

Tricolorii s-au impus cu 5-1 (2-0, 0-0, 3-1) în fața Australiei. Jocul contra ”cangurilor” a fost tot timpul la discreția noastră, practic pe gheață existând o singură echipă, a României.

Încă din repriza de start ne-am impus cu autoritate punctul de vedere, iar două acțiuni ofensive au fost finalizate cu gol. Pucurile au fost trimise în plasă de Gliga (Goga) și Lorincz (Borș și Goga).

După o a doua repriză albă, golurile au reapărut în partea de final. Statisticile lui Onodi au fost stricate de golul primit la 3-0. Reușitele celelalte ale formației noastre au fost semnate de Goga (Borș și Mihály) în superioritate, Mihály (Zsok și Gliga) și Flinta (Timaru și Pysarenko).

România este, până la încheierea acestei runde, lider în Islanda cu două victorii care aduc șase puncte, și un golaveraj excelent, de 13-5.

Raportul șuturilor la poartă, în meciul cu hocheiștii din Emisfera Sudică, a fost 34-20 pentru noi. Cel mai bun jucător al nostru a fost desemnat portarul Onodi.

Mâine e zi de pauză la Reykjavik, dar noi vom aștepta celelalte meciuri ale rundei a doua, pentru a putea contura clasamentul intermediar.