Alexandru Hălăucă la încheierea sezonului

0
1788

La încheierea sezonului competițional 2014-2015, secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, fostul internațional Alexandru Hălăucă, este cea mai potrivită persoană să tragă concluziile referitoare la participarea României la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, de la Reykjavik, din Islanda.

”Am câștigat competiția islandeză, în primul rând, deoarece la echipă a fost o atmosferă extraordinară. Jucătorii au fost prieteni între ei, lucru care a adus un spor de performanță pe teren. Totul în vestiar a fost perfect. Jucătorii s-au ajutat unii pe alții și au format o echipă omogenă. A contat foarte mult și acel cantonament premergător de la Glasgow, unde am avut ocazia să jucăm împreună și să stabilim liniile. Antrenorii și-au făcut din plin datoria, ei fiind cei care au avut în sarcină tactica și alegerea jucătorilor. Până la urmă totul s-a dovedit inspirat, iar această echipă tehnică s-a adaptat excelent la lotul avut pe mână. Noi am făcut eforturi ca totul să fie cum trebuie. Am mers în Islanda cu o zi mai înainte, tocmai pentru o adaptare mai bună și pentru ca hocheiștii să fie odihniți. Nu am precupețit nici un efort, iar rezultatul a însemnat fructificarea șansei de a promova în eșalonul valoric IB. Știm că va fi greu să ne menținem acolo, dar avem multe șanse de a lega mai multe generații și de a progresa în clasamentele hocheiului mondial”.

Legat de activitatea internă, Alexandru Hălăucă s-a mărginit să declare: ”Sezonul 2014-2015 l-am dus la capăt cu bine. Am preluat o moștenire foarte grea, foarte dificil de manageriat. Din mers am încercat, și în mare parte am reușit, să reglăm lucrurile, paralel cu activitățile de rutină, pentru ca FRHG, competițiile și celelalte, să aibă continuitate. Nu pot decât să promit că voi continua munca, pe linia pe care ne-am angajat cu toții, iar iubitorii hocheiului din România vor avea parte, în curând, de surprize frumoase”.