România – Olanda 6-3 într-un meci decisiv la Mondialul de tineret

0
2026

Echipa națională de tineret sub 20 de ani a României a câștigat astăzi un meci extrem de important la Campionatul Mondial de hochei pe gheață de la Talinn, din Estonia, în grupa valorică IIA.

Tinerii noștri jucători, pregătiți la competiția baltică de Marius Trandafir și de Răzvan Lupașcu, s-au impus într-un joc decisiv pentru evitarea retrogradării, cu 6-3 (2-1, 1-2, 3-0) în fața Olandei, care în etapa anterioară trecuse de Estonia cu 7-0.

Startul nostru a fost furibund, în primele șase minute România preluând conducerea cu 2-0, după golurile semnate de Sotir (Mátyás) și din nou Sotir (Constantin). Batavii au întors în repriza de mijloc și au condus chiar cu 3-2, însă pe final Constantin a restabilit egalitatea, după o frumoasă combinație cu Oniciuc și Egyed.

În ultima perioadă, Sillo (Hildebrand) și Creangă (Sotir, Oniciuc) ne-au adus din nou la o marjă liniștitoare de două goluri. Iureșul de încheiere al olandezilor s-a soldat cu scoaterea portarului de pe gheață. Apărarea noastră a fost ermetică, lucru care ne-a facilitat posibilitatea de a înscrie ultimul gol, prin Constantin (Creangă). Aportul portarului Adorjan Atilla a fost și azi substanțial, el trecându-și în statistici un total de 45 de parade.

România a ajuns acum la patru puncte în clasament și a pasat lanterna roșie către Olanda. Suntem la egalitate de puncte cu Estonia, care are însă un meci mai puțin de jucat.

În funcție de jocul rezultatelor, și, evident, în cazul unei victorii mâine cu Coreea de Sud, formația noastră poate avansa cel puțin un loc în clasament. Partida cu asiaticii, ultima de la competiția baltică, se dispută mâine, cu începe re de la 13.00, la Tondiraba Icehall.