Tineretul pe ultimul loc la Talinn

0
2045

Echipa națională de hochei pe gheață tineret sub 20 de ani a României, pregătită de Marius Trandafir și Răzvan Lupașcu, a retrogradat din divizia valorică IIA, a Campionatului Mondial rezervat acestei categorii de vârstă.

Tinerii noștri tricolori au cedat în ultima etapă, la Talinn, în Estonia, cu scorul de 6-3 (2-1, 0-2, 4-0), în fața puternicei selecționate similare din Coreea de Sud.

Noi am deschis scorul prin Sotir, din pasa lui Constantin, dar am pierdut prima perioadă la limită. În repriza de mijloc, puștii noștri au jucat excepțional și au trecut în avantaj, după două goluri marcate de Rokaly (fără pasă) și Hildebrand (Sillo și Egyed).

Din nefericire, condiția fizică superioară a asiaticilor a făcut diferența la patinaj în ultimele 20 de minute, așa că am primit patru goluri fără a înscrie.

În pofida faptului că echipa a retrogradat, impresia lăsată pe gheața baltică a fost una foarte bună. Hocheiul românesc are resurse care, în viitor, trebuie valorificate la întregul lor potențial. O dovadă în plus ar fi că am ieșit din acest eșalon cu o zestre de 4 puncte, lucru care arareori se întâmplă unei echipe clasate pe ultimul loc. O altă statistică edificatoare ar fi că tricolorii au câștigat 3 reprize în Estonia, șapte le-au terminat la egalitate și nu au pierdut decât șase, în întregul turneu.

Iată și clasamentul final al grupei de la Talinn:

1. Marea Britanie 14 puncte
2. Lituania 9
3. Coreea de Sud 9
4. Olanda 5
5. Estonia 4
6. România 4