Juniorii U18 câștigători la Novi Sad

0
1957

Echipa națională de hochei juniori U18 a României a câștigat Campionatul Mondial rezervat acestei categorii de vârstă, grupa valorică IIB, care a avut loc în Serbia, la Novi Sad.

În această după-amiază, tânăra noastră echipă, pregătită de George Justinian și Elekeș Levente, s-a impus în ultima rundă, în meciul decisiv, în fața Spaniei, cu scorul de 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 1-0).

Tricolorii au avut nevoie de prelungiri pentru a-i învinge pe iberici, care au deschis scorul în prima perioadă. Noi am restabilit egalitatea în partea de mijloc, când a marcat Gyorfy, din pasa lui Kollo.

Repriza a treia a fost egală, fiecare formație înscriind de câte două ori. Pentru noi au punctat Kovács (Gyorfy) și Gyorfy (Kovács, Creangă), ultimul gol în superioritate numerică.

S-a ajuns în prelungiri după 3-3 în timpul regulamentar, iar experiența băieților noștri și-a spus cuvântul în al treilea minut suplimentar, când Kovács a fructificat pasa lui Gyorfy, asistentul având și un total de patru puncte în acest meci.

Cu 14 puncte, din 15 posibile, echipa noastră a reușit promovarea în eșalonul valoric superior, după numai un an în grupa IIB.

Felicitări!