Debut victorios la Campionatul Mondial

0
1851

Echipa națională de hochei pe gheață a României a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, care se dispută la Reykjavik, în Islanda.

Tricolorii au învins Serbia în prima etapă, cu scorul de 8-4 (3-0, 3-2, 2-2). Începutul meciului ne-a fost favorabil, Biro Mátyás marcând din pasa lui Molnar, după 106 secunde. Pe streamingul islandez, ca marcator s-a văzut Țapu, însă raportul oficial l-a creditat pe Biro.
Până la prima pauză, echipa noastră a mai înscris de două ori, prin Lorincz (Trancă, Flinta) și Zsok (Timaru).

Partea de mijloc a meciului a fost ceva mai echilibrată, jucătorii noștri încetinind un pic ritmul de patinaj, la adăpostul celor trei goluri de pe tabelă. Avantajul a crescut până la 6-2, reușitele noastre fiind semnate de Mihály (Zsok), Papp (Zsok și Gliga) și Lorincz (Trancă și Flinta).

În ultima repriză, România a gestionat foarte bine avantajul, cu gândul la următoarele meciuri ale competiției. Scorul final a fost stabilit la 8-4, ultimele noastre goluri fiind înscrise de Timaru (Biro Mátyás) și Biro Mátyás (Timaru și Borș).

Raportul șuturilor la poartă în acest meci ne-a fost favorabil, 30-21, Catrinoi reușind între buturi 21 de parade. Din punct de vedere disciplinar, meciul poate fi catalogat drept cuminte. Sârbii au avut 6 minute de penalizare, iar noi o singură penalizare, din care oponenții ne-au și marcat, de altfel, primul lor gol.

Cel mai bun jucător al nostru a fost desemnat Daniel Trancă.

În celelalte meciuri ale primei etape, s-au consemnat următoarele rezultate:

Spania – Australia 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)
Islanda – Belgia 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)

Programul de azi este următorul:

România Australia, ora 16.00 Live IIHF: http://www.iihf.com/competition/474/  Live stream: ttp://www.ihi.is/is/ihitv
Spania – Belgia, ora 19.30
Islanda – Serbia, ora 23.00