România singura echipă neînvinsă la Reykjavik

0
2004

Echipa națională de hochei pe gheață a României este singura neînvinsă, după două etape scurse la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, care se desfășoară la Reykjavik, în Islanda.

Formația noastră a înregistrat până acum două succese, 8-4 cu Serbia și 5-1 cu Australia. Apoi, hocheiștii tricolori au beneficiat și de jocul rezultatelor din celelalte partide. Belgia a învins Spania cu 6-2 (3-0, 2-0, 1-2), în timp ce Serbia a furnizat marea surpriză, impunându-se în fața gazdelor cu 5-4 (2-2, 1-2, 2-0).

Astfel, clasamentul se conturează în felul următor:

1. România 6 puncte
2. Islanda 3
3. Belgia 3
4. Spania 3
5. Serbia 3
6. Australia 0

Echipele clasate între locurile 2 și 5 sunt despărțite, momentan, conform criteriului golaverajului.

Azi e prima pauză în turneu, după care mâine, de la ora 16.00, tricolorii deschid ziua de hochei cu un meci contra Belgiei.

La nivelul statisticilor individuale, Timaru și Zsok, fiecare cu câte patru puncte (1+3) sunt în Top 5 al randamentului. Lorincz, autor a trei goluri, este lider la capitolul marcatorilor. Huba Borș, cu +6, este cel mai bun la raportul prezenței pe gheață în momentul marcării și primirii golurilor echipei noastre. Borș este secondat în această ierarhie de Mihály Ede, care are un pozitiv de +4.

Goga și Flinta, fiecare cu câte 3 puncte (1+2) sunt cei mai buni puncteuri dintre fundași. Tot aici îl amintim și pe Borș, care are tot trei puncte, toate însă din pase decisive, lucru care îl plasează, pentru moment, în grupul jucătorilor cu cele mai multe assist-uri reușite.

Onodi, cu un procentaj de 95% parade, este al doilea portar al turneului islandez.

Mult succes mai departe echipei noastre!