Încă un pas spre promovare: 4-3 cu Belgia

0
2114

Echipa națională de hochei pe gheață a României a obținut azi al treilea succes la Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, de la Reykjavik, din Islanda.

Tricolorii s-au impus cu 4-3 (3-0, 0-2, 1-1) în fața Belgiei. Meciul a început cu o dominare netă a noastră, prima repriză fiind la discreția băieților pregătiți de Greg Lindqvist. Mihály Ede a deschis scorul la primul power play al meciului, după o combinație în linia specială cu Goga și Zsok. Imecs (Trancă și Lorincz), urmat de Gliga (Mihály și Goga) au conturat rezultatul primei reprize, la trei goluri diferență în favoarea noastră.

Tricolorii s-au crezut, poate, câștigători prea devreme ai meciului. Belgienii ne-au trezit la realitate prin cele două goluri din repriza a doua, cu care au reintrat în joc. Golul lui Roberto Gliga, la pasa lui Zsok, în startul ultimei perioade, a refăcut o diferență mai aproape de normalitate.

După eliminarea de 2+10 minute a lui Flinta, în acea superioritate, Belgia a redus din nou din handicap, iar eforturile de final ale oponenților, care au scos portarul dintre buturi, nu s-au materializat și pe tabela de marcaj.

În pofida inerentelor căderi de joc, important este pentru tricolori că au obținut al treilea succes consecutiv, toate în timp regulamentar, ceea ce echivalează cu maximum de puncte după trei runde.