Nelu Alexe mizează pe tinerii hocheiști români

0
2463

Ecourile succesului repurtat de hocheiștii români la Reykjavik, în Islanda, unde am câștigat fără emoții grupa valorică IIA a Campionatului Mondial, încă nu s-au stins. Contactat pe această temă, Nelu Alexe, antrenorul secund al naționalei, a declarat următoarele:

”Subscriu celor spuse de Greg Lindqvist înaintea mea. Cred că trebuie să mizăm foarte mult pe tinerii hocheiști români în viitor. Toți cei care au fost selectați din rândul speranțelor, și-au făcut datoria din plin față de națională. Mă refer la Gliga, Trancă, Onodi, Borș, Molnar și toate celelalte achiziții ale echipei naționale de hochei pe gheață a României. Trebuie să realizăm schimbul de generații din mers, pentru că vrem și rezultate. Eu consider că, beneficiind de serviciile acestei generații, vom rămâne în eșalonul IB, acolo unde, judecând după posibilitățile actuale, este locul hocheiului românesc”, a transmis Alexe tuturor iubitorilor hocheiului din România.

Nelu Alexe (foto stânga) este și antrenor principal la CSA Steaua București. În această ipostază, el și-a continuat discursul: ”Absența unui patinoar funcțional în Capitală a slăbit nu doar forța hocheiului bucureștean, ci și pe cea a hocheiului românesc. Bucureștiul este un centru de tradiție și merită un patinoar. Concurența nu va face decât ca valoarea să crească. Noi am făcut eforturi uriașe să ținem în viață secția de hochei le Steaua, pentru că toate echipele au fost obligate să se mute, cu arme și bagaje, la Cârța, în județul Harghita. Pe această cale mulțumesc domnului Cristian Cîrlan, de la CSA Steaua, pentru toată implicarea”, a încheiat Alexe.