Zi nebună la Mondialul din Cehia

0
1115

Campionatul Mondial de hochei pe gheață din Cehia a avut ieri o zi nebună, în care rezultatele au fost greu de pronosticat.

Elveția, în criză evidentă de formă, a fost învinsă de Letonia cu 2-1 în prelungiri. Prima victorie baltică a fost confirmată de golul marcat de Daugavins, în timp ce portarul Maskalskis a apărat 35 de șuturi.

Rusia nu putea să se încurce în fața Danemarcei, mai ales după înfrângerea din ziua precedentă, cu SUA. Este de fapt singurul scor care se încadrează în limitele normalității, rușii învingând cu 5-2 (2-0, 1-1, 2-1).

Derby-ul zilei a adus pe gheață două pretendente la marea finală. Suedia și Canada au oferit poate cel mai frumos joc de până acum, la această ediție de Campionat Mondial. Vikingii au avut o primă repriză de vis, conducând cu 3-0 după 20 de minute. Canada a revenit însă spectaculos, iar în perioada de mijloc a restabilit egalitatea. Totuși, a doua pauză avea să îi găsească pe scandinavi din nou în avantaj, după ce Moller a marcat pentru 4-3. Al doilea gol canadian s-a marcat din lovitură de pedeapsă, Taylor Hall fiind autorul. În ultima repriză, nord-americanii s-au dezlănțuit literalmente și au mai înscris de trei ori, scorul final fiind 6-4 (0-3, 3-1, 3-0).

Slovacia a condus cu 2-0 împotriva Norvegiei, dar lipsa de experiență a liniilor sale a făcut să asistăm la o răsturnare spectaculoasă de situație, contabilizată într-o primă victorie a hocheiștilor dintre fiorduri. Norvegia s-a impus cu 3-2 (0-1, 1-1, 2-0).

Astăzi, agenda hocheistică are următoarele partide:

Cehia – Franța, ora 17.15
SUA – Belarus, ora 17.15
Suedia – Germania, ora 21.15
Finlanda – Slovenia, ora 21.15