Conferință de presă Brașov

ASC Corona Brașov vs. CSA Steaua București

0
1711

„Lupii” au „facut” un set cu Steaua
ASC Corona Brasov – CSA Steaua Bucuresti 6-1 (2-1, 2-0, 2-0)

„Lupii” Brasovului au inceput sezonul cu o victorie concludenta, 6-1 (2-1, 2-0, 2-0), obtinuta in fata unui adversar intotdeauna incomod, Steaua Bucuresti. Brasovenii au deschis scorul repede, prin Peter Zsolt, un jucator ambitios, care, din pacate, a fost trimis direct la spital dupa un cot aplicat de Berdila. Elevii lui Otto Keresztes s-au desprins la 2-0, prin golul reusit de Daniel Tranca, prima oara in tricoul „lupilor”, dar, totusi, „militarii” au facut meciul palpitant, prin reusita lui Denis Zabludovski, care a profitat de o superioritate numerica.

A doua repriza a debutat cu atacuri in tromba ale brasovenilor, care au ratat ocazii incredibile, pentru ca apoi Steaua sa revina in joc si sa-l puna la incercare pe Rajmond Fulop, dar si inimile spectatorilor. In plina dominare a bucurestenilor, Tivadar Petres a „facut” 3-1, pasator fiind Vasile Andrei, care, la debut, in ultima repriza, a marcat primul sau gol pentru echipa de seniori, ridicand scorul la 4-1. Si, ca linistea sa fie deplina, Virag si Fodor au „inchis” meciul cu 6-1. Totusi, pentru aceasta victorie, „lupii” au platit, pe langa Peter Zsolt, accidentandu-se si Csaba Nagy, care a suferit o luxatie la umar.

„Steaua, desi a intrat mai tarziu pe gheata, are jucatori de valoare, care, oricand, pot pune probleme. In prima repriza, am avut o stare de nervozitate, dar pauza ne-a calmat, iar in urmatoarele doua reprize apararea a functionat ireprosabil. Au fost multe faze de gol de ambele parti si ne bucuram ca am fructificat 6 dintre ele. Il felicit pe Vasile Andrei, la debutul sau in echipa de seniori, a reusit un gol si o pasa decisiva. Trebuie sa ne recuperam pentru meciul de maine si sper sa facem, din nou, un joc bun”, a spus Otto Keresztes, antrenorul „lupilor”.

„A fost un meci frumos. Suntem in spatele brasovenilor, pentru ca nu am intrat de mult timp pe gheata si am fost depasiti la patinaj. Campionatul este lung si multe se pot intampla”, a spus Nelu Alexe, antrenorul Stelei.

Cosmarul celor 76 de secunde
ASC Corona Brasov – CSA Steaua Bucuresti 3-5 (1-1, 1-3, 1-1)

„Lupii” nu au mai reusit „setul” de ieri, desi au inceput in forta meciul, au dominat, si-au creat o multime de ocazii, dar n-au reusit decat un singur gol in prima repriza, marcat de Arpad Mihaly (min. 11.03). Presiunea a continuat, dar, din pacate, stelistii au restabilit egalitatea, prin Marius Marcus (min. 16.54), care a speculat o neatentie a defensivei brasovene. A fost 1-1 dupa prima repriza si nimeni nu isi putea imagina cosmarul de 76 de secunde, intre minutele 23.15 si 24.31. In aceasta perioada, Pavlo Borisenko, Mihai Georgescu si Artim Bondariev au speculat cu sange rece gafele “lupilor”, care s-au vazut condusi cu 4-1. Brasovenii au inceput o cursa de urmarire disperata, dar s-au lovit de o aparare aproape impenetrabila a Stelei, care a cedat, in cea de a doua treime o singura data, la reusita lui Matyas Biro. Si cand defensiva „militara” a fost depasita, brasovenii s-au izbit de un portar tanar, Daniel Uruca, aflat in zi de gratie. Pana la final, in ultima repriza, ambele echipe au mai punctat cate o data, prin Pavlo Borisenko (Steaua) si Petres Tivadar (Corona), iar punctele au intrat in contul echipei vizitatoare. Trebuie remarcata si prestatia portarului Coronei, Szilard Beres, care, intrat pe gheata dupa „cosmarul” de 76 de secunde, a avut cateva parade incredibile.

„Steaua s-a aparat mult mai bine decat a facut-o in primul meci si a speculat la maximum toate erorile noastre. Totusi, mi-a placut daruirea jucatorilor mei care au crezut si au luptat pana in ultima secunda. Acum, trebuie sa strangem randurile, sa analizam aceste meciuri, sa vedem unde am gresit, pentru ca, la Galati, ne asteapta doua meciuri foarte grele”, a precizat Otto Keresztes, antrenorul Coronei.

De partea cealalta, Nelu Alexe, antrenorul Stelei, a spus: „Am analizat primul meci, am incercat sa nu mai repetam greselile facute, iar apararea a mers foarte bine. Am inceput meciul crispati, tematori chiar, dar, incet am intrat in joc si ne-am ridicat la nivelul adversarilor. Am inscris, in repriza a doua, trei golui rapide, iar Brasovul nu a mai putut reveni”.