Comunicat FRHG privind echipament destinat copiilor

0
3170

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) a participat în iulie 2015 la Vierumaki – Finlanda, la campul desfășurat sub auspiciile Federației Internaționale de Hochei pe Gheață (IIHF) cu un proiect la secţiunea National Association Learn to Play Program.

Ca urmare a proiectului depus, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă s-a calificat pentru IIHF Equipment Supplier Support Program, program prin care IIHF  ajută cu echipament destinat copiilor, federaţiile care îndeplinesc criteriile specifice de eligibitate. O contribuție importantă la îndeplinirea condițiilor de eligibilitate a avut-o programul “Invață să joci Hochei” lansat de către FRHG în iunie 2014. Programul face parte, alături de “Programul Național de construire a patinoarelor acoperite în 20 de Municipii, reședințe de județe din România”, din strategia FRHG de dezvoltare a activității hocheistice pe termen mediu și lung. În acest sens, pe parcursul sezonului 2015 – 2016, FRHG a organizat în weekenduri mai multe competiții la nivel de copii de 8 – 10 ani, în mai multe localități precum: București (Mall Liberty și Afi Cotroceni), Brăila, Brașov, Buzău, Cârța, Galați, Miercurea Ciuc, Ploiești, Târgu Secuiesc. Competițiile au fost susținute financiar (în proporție de 80%) din veniturile proprii ale FRHG. Acest program de dezvoltare și învățare hochei pe gheață a atras – pe lângă jucătorii de 8-10 ani legitimați – și un număr important de copii (circa 200) dornici de a practica acest sport. IIHF a apreciat eforturile FRHG și rezultatele acestui program și a decis susținerea FRHG cu echipament sportiv destinat copiilor.

Biroul Federal al FRHG, în ședința sa din 10 noiembrie 2016, a aprobat distribuirea către 13 structuri sportive a echipamentului de hochei pe gheață (pentru copii 8 – 12 ani) transmis de IIHF în prima etapă: crose, umerare, cotiere, pantaloni, apărători de picior.