Galați, 3 – 9 aprilie 2017

0
2954

În articolul trecut (“Galați, 16 – 24 martie 1979”) am povestit câte ceva despre Campionatul Mondial, Grupa B, de la Galați, din 1979. Pe scurt, România a ocupat locul III la acel Campionat Mondial, loc ce a adus țării noastre calificarea pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Lake Placid, SUA, din 1980.

Să îi mai prezentăm încă o dată pe cei care, în 1979, au clasat România pe locul III la Campionatul Mondial de la Galați:

Portari: HUȚAN Gheorghe (Dinamo București), NETEDU Valerian (CSA Steaua București), MORARU Vasile (CSA Steaua București)

Fundași: POPESCU Mihai (CSA Steaua București), JUSTIAN George (CSA Steaua București), GALL Sandor (SC Miercurea Ciuc), ANTAL Elod (SC Miercurea Ciuc), HĂLĂUCĂ Alexandru (CSA Steaua București), MOROȘAN Doru (Dinamo București)

Atacanți: BARTALIS Lajos (Dinamo București), NISTOR Constantin (CSA Steaua București), CAZACU Traian (CSA Steaua București), NAGY Bella (Dinamo București), AXINTE Dumitru (Dinamo București), SOIOM Laszlo (Dinamo București), COSTEA Marian (Dinamo București), OLENICI Adrian (CSA Steaua București), HUȚANU Vasile (CSA Steaua București), TUREANU Doru (Dinamo București), PISARU Marian (Dinamo București), NAGY Zoltan (Dinamo București)

Antrenori: IONESCU Ștefan, CRIHAN Virgil, TIRON Ioan

Doctor: IGNAT Virgil

Despre performanța componenților naționalei României din acei ani, dar și pentru cei care reprezintă România în zilele următoare, la Campionatul Mondial de la Galați, fostul antrenor al lotului național, dl Profesor Ștefan (Nelu) Ionescu, a avut disponibilitatea și amabilitatea de a ne transmite câteva gânduri:

“1979, Campionatul Mondial Grupa B la Galați, anul când o echipă de hochei tânără, talentată și puternică, a reușit pentru încă o dată perfomanța de a se califica la JO de iarnă, cele de la LAKE PLACID – SUA de această dată. Acești tineri au muncit din greu, ani de zile, dar au reușit să-și vadă visul de a fi printre cei mai buni din lume: locul 7 – 8 din 12 echipe cele mai bune din lume.

Suntem în anul 2017 și vom fi din nou la Galați, în fața unui nou examen. Intr-un fel este un nou început. Totul depinde de voi! Ca fost antrenor al acelei echipe minunate mondiale din 1979 și olimpice din 1980 voi fi cu gândul la voi, hocheiștii naționalei, și vă doresc să ieșiți învingători !!”

Acum, după 38 de ani, orașul Galați este din nou gazdă. De această dată pentru Campionatul Mondial, Divizia II, Grupa A.  Ne dorim ca, ambiția și dăruirea noastră, a celor care am fost componenți ai lotului național de seniori din 1979, să se transfere sportivilor care, în perioada 3 – 9 aprilie 2017, pe patinoarul din Galați, vor încerca să califice România într-o grupă valorică superioară… Și, așa cum spunea “Nea Nelu”, le dorim să iasă învingători !…

 

Autor: Alexandru Hălăucă