Lotul național de U12 în pregătire la Brașov

0
2850

FRHG va participa la un turneu internațional – EMF HOCKEY INTERNATIONAL TOURNAMENT –  cu două loturi naționale de copii de 12 ani, respectiv de 14 ani. Turneul se va organiza în perioada 22 – 24 iunie 2018, la Bratislava, Slovacia. Și-au anunțat participarea echipe din 36 de țări.

Scopul FRHG este de a construi o bază cât mai omogenă de selecție, de la vârstă mică, pentru loturile naționale ale României de 18 ani, care la rândul lor trebuie să asigure componența loturilor de 20 de ani și apoi a celor de seniori. FRHG dorește să pregătească jucătorii de hochei de mici cu atmosfera meciurilor internaționale, cu meciuri cu echipe de valori diferite dar, și cu atmosfera de cantonament.

O etapă premergătoare turneului din iunie a fost cantonamentul de la Brașov. Acest cantonament s-a organizat prin colaboararea FRHG cu ASC Corona Brașov. Cei 24 de jucători ai lotului național de copii de 12 ani au beneficiat de o pregătire centralizată, în perioada 17 -18 martie 2018, pe patinoarul Olimpic din Brașov. Selecția micilor jucători a fost realizată de către antrenorul lotului de U12 împreună cu antrenorii de club.

Hocheiștii proveniți de la ASC Corona Brașov (9 sportivi), CSS Triumf București (1 sportiv), ACS Felcksik (1 sportiv), CSS Gheorgheni (2 sportivi), CSS Miercurea Ciuc (9 sportivi), ACS Steaua Rangers-Husky (1 sportiv), ACS Olimpia Ploiești (o sportivă) au făcut în prima zi două antrenamente pe gheață și unul pe uscat iar, în cea de-a doua zi, un antrenament pe gheață, o ședință video și un meci de verificare.

Antrenor: Kovacs Laszlo

Poza 2 lot U12