Primul turneu internațional pentru loturile naționale de U12 și U14

0
3176

România a participat la turneul internațional – EMF HOCKEY INTERNATIONAL TOURNAMENT –  cu două loturi naționale de copii de U12, respectiv de U14. Turneul s-a desfășurat în perioada 22 – 24 iunie 2018, la Bratislava, Slovacia și a fost organizat de către Federația de Hochei pe Gheață din Slovacia în colaborare cu Federația de Hochei pe Gheață din Marea Britanie. La turneu au participat câte 6 echipe din 6 țări la fiecare categorie de vârstă (U12, U14).

Echipele participante la U12: Olanda, Mexic, Marea Britanie cu lotul de U11, Echipa Solway Sharks din Marea Britanie, Echipa Hamuliakovo din Slovacia și România. La această categorie de vârstă, echipa națională a României a jucat finala – sistemul două meciuri din trei – împotriva echipei Hamuliakovo din Slovacia. România s-a clasat pe locul doi, pierzând al doilea meci la șuturi de departajare.

Echipele participante la U14: Olanda, Mexic, Echipa Notthingham din Marea Britanie, Echipa Hamuliakovo din Slovacia, Echipa Okanagan a Colegiului din Austria și România. La această categorie de vârstă, echipa națională a României s-a clasat pe locul cinci.

Participarea celor două loturi naționale de U12 și U14 a fost susținută în totalitate de către FRHG (taxe de participare, cazare, masă, transport, asigurări medicale).

Selecția a fost realizată de către antrenorii loturilor de U12 și U14 împreună cu antrenorii de la cluburi. S-a urmărit o dispersie extinsă a convocării copiilor din cât mai multe cluburi din țară. Fiecare lot național a aliniat câte 18 jucători (16 + 2).

Cluburile de la care au fost selecționați copiii pentru U12: CSA Steaua Rangers, Viitorul Hocheist, CSM Dunărea Galați, Olimpia Ploiești, ASC Corona Brașov, ACS Felcksik, CSS Miercurea Ciuc, Triumf București

Pentru categoria U14: ASC Corona Brașov, CSM Dunărea Galați, CSA Steaua Rangers, CSS Miercurea Ciuc, Viitorul Hocheist-Olimpia Ploiești