Egalitate în finala NHL

0
1478

Tampa Bay Lightning s-a impus în meciul doi al finalei NHL, pe teren propriu, cu 4-3 (1-0, 2-2, 1-1) în fața celor de la Chicago Blackhawks.

Gazdele au deschis scorul Pacquette (Callahan, Hedman), în prima repriză. Partea de mijloc a început cu două goluri marcate de Chicago în primele 5 minute, autori fiind Shaw (Kruger, Desjardins) și Teravainen (Hossa, Sharp), al doilea în superioritate numerică.

Tampa Bay a intrat la pauză în avantaj, după superba reușită semnată de Kucherov (Garrison, Coburn). Gazdele au trecut iarăși în avantaj cu golul lui Johnson, din pasa lui Kucherov.

Repriza de final a fost foarte disputată, Seabrock (Toews, Oduya), marcând pentru vizitatori din nou, în debut. Echipa locală, împinsă frenetic de la spate de patinoar, a revenit spectaculos și a marcat golul victoriei prin Garrison (Hedman, Callahan)

Tampa Bay a fost forțată, în repriza a treia, să îl scoată pe Bishop din poartă. Rezerva goal-keeper-ului, Vasilevski, a apărat aproape două minute, după care Bishop a revenit între buturi. Accidentarea titularului a recidivat, așa că din minutul 12 a fost retrimis pe gheață al doilea portar.

Scorul general al finalei este egal, 1-1. Seria se mută acum la Chicago, meciul 3 fiind programat în data de 10 iunie.