Chicago câștigă meciul 5 al finalei NHL

0
1511

În această dimineață, Chicago Blackhawks s-a impus în fața rivalei de la Tampa Bay Lightning, în meciul 5 al finalei NHL. Scorul a fost, ca și în celelalte meciuri, unul strâns, diferența pe tabela de marcaj fiind minimă. Chicago, în calitate de echipă oaspete, s-a impus cu 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

Jocul în sine a fost foarte echilibrat, iar hocheiștii lideri au fost anihilați de sistemele de apărare puse în scenă de cele două echipe. Jocul colectiv a primat, iar șansa a surâs, în cele din urmă, celor de la Chicago.

Oaspeții au deschis scorul prin Patrick Sharp (Teravainen, Toews), intrând astfel la cabine cu avantaj. Golul care a maculat tabela are însă o istorie aparte, o mare parte din vină aparținându-i portarului amfitrion, Ben Bishop. Acesta a ieșit neinspirat dintre buturi la o acțiune de contraatac pornită din spatele porții adverse. Sharp l-a driblat cu ușurință, după care a îndeplinit o formalitate.

Egalarea a venit după pauză, când o acțiune prelungită a gazdelor l-a adus pe Filppula în poziție de finalizare foarte grea. Unghiul său a fost aproape de zero grade, hocheistul finlandez având o patină pe linia de poartă, în lateral. El a marcat totuși, la golul egalizator contribuție având Garrison și Stralman.

Chicago a prestat același joc tactic, cu apărare fizică, în ultima repriză. Oaspeții au mai punctat odată pe contraatac, tranșând astfel soarta meciului 5 al finalei. Versteeg a luat pucul din propria zonă, de lângă mantinelă, a sprintat spre poarta adversă, a șutat, iar pe urmărire, după respingerea portarului, Vernette a venit lansat în axă și a marcat golul decisiv.

Chicago învinge astfel cu 2-1 și preia conducerea în finala Cupei Stanley. Meciul 6, programat în 15 iunie, îi poate aduce trofeul echipei lui Toews, care conduce la general cu 3-2.