IIHF salută performanța României

0
1913

Federația Internațională de Hochei pe Gheață (IIHF) a salutat performanța echipei naționale a României, care deja a câștigat Campionatul Mondial, grupa valorică IIA.

Forul mondial a postat pe pagina sa oficială un articol amplu despre participarea noastră la Reykjavik, pigmentat cu declarații ale selecționerului Greg Lindqvist. Din acest material, spicuim și noi câteva fragmente, în rândurile care urmează.

Materialul începe prin rememorarea succeselor românești repurtate în Islanda, dar și cu declarația tehnicianului suedez, care subliniază că am mers la Reykjavik cu un singur gând, acela de a promova.

Se insistă apoi asupra meciului cu Belgia, câștigat de noi cu 4-3. Tricolorii au trăit periculos după o primă perioadă dominată cvasitotal, încheiată cu 3-0 și un raport al șuturilor pe poartă zdrobitor, de 15-2. Este amintită și prestația tânărului portar debutant, Onodi (20 de ani), iar concluzia o trage același Lindqvist: ”Ei ne-au presat tare, iar nouă ne-au lipsit cei mai rapizi fundași. Am avut însă o primă linie, condusă de Roberto Gliga, care a dus greul”.

Gliga, în centrul tridentului alcătuit cu aripile Zsok și Mihály, a fost cea mai ofensivă linie a noastră, generând cele mai multe puncte cumulate în cele patru meciuri de până acum. Lindqvist vorbește și despre întărirea echipei față de sezonul trecut. ”Au revenit șase jucători care atunci au lipsit. O piesă importantă este Goga Atilla, căpitanul echipei, dar și tinerii debutanți Onodi sau Trancă. Sunt și trei jucători care la Reykjavik își încheie cariera internațională, dar vom încerca să găsim soluții pentru înlocuirea lor. Performanța din Islanda va fi deplină atunci când vom demonstra că avem capacitatea de a rămâne în prima divizie valorică a hocheiului mondial”, a mai precizat Lindqvist pentru sursa citată.

La rândul său, Roberto Gliga a subliniat: ”Am demonstrat că avem capacitate. Cu echipa completă și cu ambiția demonstrată acum, sunt convins că vom rămâne în grupa valorică IB”.