Tricolorii fac furori la Reykjavik

0
1841

Echipa națională de hochei pe gheață a României a reușit promovarea en-fanfare la Campionatul Mondial, grupa valorică IIB, de la Reykjavik, din Islanda.

După victoria de aseară, 7-1 cu Spania, formația noastră, pregătită de suedezul Kjell Greg Lindqvist, s-a desprins decisiv, la șase puncte de grupul formațiilor urmăritoare.

Astfel, matematic, România nu mai poate rata prima poziție, indiferent de rezultatul ultimului meci, programat mâine, de la ora 23.00, contra Islandei.

Cum astăzi este zi de pauză, avem răgaz să privim cu satisfacție statisticile individuale ale competiției islandeze, unde majoritatea capitolelor sunt dominate de români.

Marcatorul principal este Mihály Ede, care a strâns până acum 9 puncte (șase goluri și trei pase). El este secondat de Roberto Gliga, care are 8 puncte (3+5). Zsok Levente, 7 (1+6) este și el în grupul fruntaș, dar este și cel mai bun pasator, cu cele șase assist-uri. Mihály Ede, cel mai bun om al meciului cu Spania, este golgheter cu șase reușite.

Cel mai bun la angajamente este Roberto Gliga, cu 69 de pucuri câștigate și 38 pierdute. Din cauza golaverajului excelent, șase jucători români sunt pe primele locuri la statistica plus/minus, grupul fiind condus de Huba Borș, cu +11 la activ. El s-a aflat pe teren la 13 goluri înscrise de echipa noastră, dar și la alte două primite.

Goga Atilla 6 puncte (1+5) este cel mai eficient fundaș de la Campionatul Mondial, în timp ce portarii noștri sunt, de asemenea, în top. Onodi are procentaj de parade 90.24% și o medie de 2 goluri primite pe meci, fiind pe locul al treilea în clasamentul de specialitate. Catrinoi îl urmează imediat, pe locul patru, cu 90% și GAA 2.50.

Fotografia atașată este sugestivă însă pentru un alt aspect care ne-a ajutat enorm să promovăm înaintea ultimei etape. România nu a avut vedete la Reykjavik, deoarece vedeta a fost însăși echipa.

Felicitări!