Campionatul Mondial de Seniori

0
2008

Sâmbătă, 29 aprilie, începe Campionatul Mondial Divizia I, Grupa A. Campionatul, organizat de către Federația de Hochei pe Gheață din Marea Britanie, sub egida IIHF, se va derula în perioada 29 aprilie – 5 mai pe Motorpoint Arena din Nottingham. România va juca împotriva reprezentativelor din: Italia (ITA), Marea Britanie (GBR), Lituania (LTU), Coreea de Sud (KOR) și Polonia (POL).

Echipa selecționată și antrenată de Julius Penzes, Nelu Alexe și Norbert Javorcik s-a pregătit în perioada 19 – 25 aprilie (7 zile) pe patinoarul Olimpic din Brașov. Echipa va ajunge la Nottingham, joi, 27 aprilie, urmând ca, pe 29 aprilie să susțină primul meci împotriva Italiei, echipă ce a retrogradat sezonul trecut, alături de echipa Marii Britanii, din grupa de elită a hocheiului mondial.

Programul echipei României la Campionatul Mondial:

Sâmbătă, 29 aprilie, România – Italia, ora: 18:00 (ora României)

Duminică, 30 aprilie, Lituania – România, ora: 14:30 (ora României)

Marți, 2 mai, România – Coreea de Sud, ora: 14:30 (ora României)

Miercuri, 3 mai, Marea Britanie – România, ora 21:30 (ora României)

Vineri, 5 mai, Polonia – România, ora: 14:30 (ora României)

FRHG acoperă din venituri proprii costurile cu tot ce presune pregătirea și participarea reprezentativei naționale a României de seniori la Campionatul Mondial: transport, cazare și masă, închiriere ore de gheață + echipament de prezentare (canadiene + treninguri) dar și o parte din echipamentul de joc (tricouri, jambiere, crose, căști etc), Polițe de asigurare de accidente sportive, inclusiv COVID + Polițe de călătorie + diurna.