România participă la Campionatul Mondial de Seniori Divizia I, Grupa A

0
2049

Selecționata de seniori a României se deplasează zilele acestea în Marea Britanie pentru a participa la Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață, Divizia I, Grupa A, care debutează sâmbătă, 29 aprilie.

Campionatul, organizat de către Federația de Hochei pe Gheață din Marea Britanie, se va derula în perioada 29 aprilie – 5 mai pe Motorpoint Arena din Nottingham. România va juca împotriva reprezentativelor din: Italia (ITA), Marea Britanie (GBR), Lituania (LTU), Coreea de Sud (KOR) și Polonia (POL).

Din lotul care efectuează deplasarea fac parte următorii jucători:

Portari: Polc Patrik, Toke Zoltan Laszlo (CSM Corona Brașov); Beres Szilard (ACSH Fenestela 68)

Fundași: Bors Huba – Ferenc, Borysenko Pavlo (CSM Corona Brașov); Rasulov Timur, Creangă Florin Alexandru (CSA Steaua București); Sallo Alpar, Gecse Hugo (SC Miercurea Ciuc); Yemelianenko Yevhen (CSM Galați)

Atacanți: Gajdo Balazs, Kovacs Matyas (CSM Corona Brașov); Filip Andrei (CSA Steaua București); Farkas Tamas, Căsăneanu Eduard, Peter Balazs –  Szabolcs, Fodor Csanad (SC Miercurea Ciuc); Lymanskyy Yevgeniy, Teamriuc Vladislav, Constantin Mircea – Cristian (CSM Galați); Molnar Zsombor, Molnar Zoltan (ACSH Fenestela 68).

Echipa selecționată și antrenată de antrenorii Julius Penzes, Nelu Alexe și Norbert Javorcik a avut o perioadă de pregătire de 7 zile între 19 și 25 aprilie, pe patinoarul Olimpic din Brașov.

Echipa națională de seniori ajunge la Nottingham, joi, 27 aprilie, urmând ca, pe 29 aprilie să susțină primul meci împotriva Italiei, echipă ce a retrogradat sezonul trecut, alături de echipa Marii Britanii, din grupa de elită a hocheiului mondial.

„În Marea Britanie, hocheiștii noștri – cărora le mulțumesc că au răspuns pozitiv convocării la lot -, vor avea ocazia să joace împotriva unor adevărate forțe ale hocheiului, echipele Italiei și Marii Britanii care au jucat până în sezonul trecut în grupa de elită a acestui sport. Pentru jucătorii noștri par niște confruntări de tip David versus Goliat, dar pot reprezenta și niște momente unice în carieră. Cu aceste meciuri din Campionatul Mondial încheiem un an complicat și foarte greu pentru hocheiul național. De la 1 ianuarie 2023 Federația nu a mai beneficiat de niciun leu alocat de la bugetul de stat, fiind singura entitate căreia Ministerul Sportului i-a refuzat în mod arbitrar și ilegal finanțarea. Cu toate acestea, am reușit să participăm la toate competițiile în care am fost înscriși”, declară Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG).

Programul echipei României la Campionatul Mondial:

Sâmbătă, 29 aprilie, România – Italia, ora: 18:00 (ora României)

Duminică, 30 aprilie, Lituania – România, ora: 14:30 (ora României)

Marți, 2 mai, România – Coreea de Sud, ora: 14:30 (ora României)

Miercuri, 3 mai, Marea Britanie – România, ora 21:30 (ora României)

Vineri, 5 mai, Polonia – România, ora: 14:30 (ora României)

FRHG acoperă din venituri proprii costurile cu tot ce presupune pregătirea și participarea reprezentativei naționale a României de seniori la Campionatul Mondial: transport, cazare și masă, închiriere ore de gheață, echipament de prezentare (canadiene și treninguri), dar și o parte din echipamentul de joc (tricouri, jambiere, crose, căști etc.), polițe de asigurare de accidente sportive, inclusiv COVID, polițe de călătorie și diurna.