Steaua respiră în finala campionatului național

0
1590

Aseară, la Galați, a avut loc al treilea meci al finalei campionatului național de hochei pe gheață. Steaua, echipa oaspete, a obținut primul succes în seria pentru titlu, învingând cu 3-1 (1-1, 2-0, 0-0).

Roș-albaștrii au primit o lovitură în chiar secunda 24 a meciului, când gălățenii au aruncat patinoarul în aer, prin golul semnat de Szabolcs Szocs, din pasa lui Tamas Biro.

Steaua nu a dezarmat și a luat meciul pas cu pas. Entuziasmul gălățean a început să se stingă odată cu golul primit în superioritate, în minutul 7.31. Andryi Butochinov a marcat după o combinație cu Iemilianenko și cu fratele său Anton Butochinov.

În repriza a doua, steliștii au patinat frenetic și au reușit să marcheze încă două goluri, în interval de doar 25 de secunde. Frații Butochinov au făcut rocada în minutul 17.30, Anton scuturând plasa după serviciul ideal al lui Andryi, iar apoi, în minutul 17.55, Pascaru a realizat o intercepție finalizată cu contraatacul de 3-1.

În ultima perioadă, cele două echipe s-au anihilat reciproc, astfel că scorul pe tabela de marcaj a rămas neschimbat. Steaua primește un balon de oxigen în această finală, reducând din handicapul de după primele două întâlniri. Raportul penalizărilor în acest meci a fost de 10-4, în ”favoarea” gazdelor.

Meciul 4 al finalei are loc tot azi, la Galați, cu începere de la ora 17.00, după care, în mod cert, vineri vom avea jocul al cincilea, la Cârța.

Progym Gheorghieni (foto) a cucerit locul al treilea în campionatul național, după victoria de la Brașov, contra Coronei, cu scorul de 5-1 (2-1, 2-0, 1-0).

Felicitări formației harghitene!